Places logo
Menu

Dordtse achternamen vrijwel identiek aan landelijk beeld

Dordtse achternamen vrijwel identiek aan landelijk beeld

Dordrecht, door inwoners veelal Dordt genoemd, is ontstaan aan de rivier de Thure midden in de veenmoerassen. De oorspronkelijke naam van Dordrecht is dan ook Thuredrith: doorwaadbare plaats in de rivier Thure. Later ontwikkelde de stad zich als belangrijke handel- en stapelplaats. De stad werd naar verloop minder gebruikt voor dit doel, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan dit verleden. Doen de inwoners van Dordrecht dat ook? Places Nieuws zocht het uit door hun achternamen onder de loep te nemen.

Jong vaakst voorkomende achternaam

De meest voorkomende achternaam in Dordrecht is Jong. Geen grote verrassing, aangezien dat de vaakst voorkomende achternaam in heel Nederland is. Dat geldt ook voor de rest van de top 10 uit Dordrecht. Visser, Berg, Linden en Bakker, ze komen allemaal voor in de top 30 van vaakst voorkomende achternamen in Nederland. Dordrecht komt dus bijna helemaal overeen met het landelijk beeld. De inwoners zijn dus uitgerust met oer-Hollandse achternamen!

Pelt

Er is één naam uit de top 20 van Dordrecht die opvalt in het rijtje: Pelt. Deze achternaam komt als enige niet voor in de top 100 van heel Nederland. Daarnaast hoor je de naam ook niet erg vaak. Deze achternaam is een toponiem: hij verwijst naar een plek. In dit geval verwijst Pelt naar een dorpje in Belgisch Limburg. In de 17e en 18e eeuw werd dit dorpje geteisterd door plunderende soldaten. Veel bewoners vluchtten daarom naar Nederland en verspreidden zich over het land.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Dordrecht gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl:

1 Jong

2 Visser

3 Berg

4 Linden

5 Graaf

6 Bakker

7 Vries

8 Vos

9 Dijk

10 Jansen

11 Boer

12 Veld

13 Pelt

14 Kok

15 Bos

16 Bruin

17 Groot

18 Peters

19 Dekker

20 Stam

Foto: Bigstock

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!