Places logo
Menu

Dit zijn de twintig meest voorkomende namen in Geldermalsen

Dit zijn de twintig meest voorkomende namen in Geldermalsen

De gemeente Geldermalsen ligt in de schaduw van grote steden als Utrecht, Culemborg en Tiel. Toch heeft deze gemeente zelf ook genoeg te bieden. Alle dorpen grenzen aan de Linge, met een lengte van 108 meter de langste rivier van Nederland. Nu het voorjaar in aantocht is trekken de bloeiende fruitboomgaarden langs de kronkelende dijken veel dagtoeristen. Veel van de achternamen in Geldermalsen zeggen iets over de omgeving. Staat jouw naam tussen de 20 meest voorkomende achternamen in deze gemeente? En wat betekenen deze namen? Je leest het in dit artikel.

Bruin, naam met meerdere betekenissen

De achternaam die het meest voorkomt in Geldermalsen is Bruin. Dit kan verwijzen naar de kleur Bruin. Degene die deze naam kreeg had misschien bruin haar, een getinte huid of droeg vaak bruine kleren. Een andere mogelijkheid is dat deze naam een patroniem is. Een patroniem verwijst naar de voornaam van iemand vaders. De voornaam waar Bruin naar verwijst is de Germaanse naam Bruno.

Adresnamen

Veel achternamen zijn afgeleid van aardrijkskundige namen en worden toponiemen genoemd. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen adresnamen (die duiden aan waar iemand woont, zoals huizen, velden, waterlopen en straten) en herkomstnamen (die gaan terug naar steden, dorpen en landen). In Geldermalsen zie je dit terug bij bijvoorbeeld Hol, Vermeulen (molen) en Dijk.

Herkomstnamen

De nummer twee in de lijst is een herkomstnaam. Mourik verwijst namelijk naar het plaatsje Mourik dat in de buurt van Tiel en Geldermalsen ligt. Ook Soelen is een andere schrijfwijze voor een dorp in de nabije omgeving, namelijk Zoelen. In Gelderland vind je ook het plaatsje Doesburg, waar de naam op nummer 14 naar verwijst. Gelderden is een verwijzing naar de provincie Gelderland in zijn geheel. Bovendien komen in Geldermalsen namen voor van plaatsen buiten de provinciegrenzen: Doorn en Middelkoop liggen in de gemeente Utrecht, Ooijen en Kessel liggen in Limburg.

Top 20 meest voorkomende achternamen Geldermalsen

Deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!