Places logo
Menu

Dit zijn de populairste achternamen in Soest

Dit zijn de populairste achternamen in Soest

Soest is een plaats en eveneens gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente Soest heeft zo'n 46.000 inwoners. Soest is ingedeeld in acht wijken, te weten: 't Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid en Soesterberg. Deze wijken zijn weer onderverdeeld in dertig buurten. Soest heeft drie winkelgebieden, waarvan winkelgebied Van Weedestraat het hoofdwinkelgebied van Soest is. De inwoners van Soest beschikken over een bijnaam: Soester Knol. Deze bijnaam vindt zijn herkomst niet alleen omdat de Nederlandse knollen hier veelal geteeld en gegeten werden, maar ook omdat dit vroeger minderwaardig voedsel was. Het is van oorsprong een negatieve uitspraak. Sinds 2004 wordt de Soester Knol weer op de Soester Eng geteeld. Soester knollen zijn geel van kleur, vandaar de uitdrukking 'iemand knollen voor citroenen verkopen' (iemand bij de neus nemen). Places Nieuws was benieuwd of de familienamen van de inwoners enigszins naar het verleden verwijzen en zette de top 20 populairste achternamen en hun betekenis op een rij.

Hilhorst meest voorkomende achternaam

Hilhorst is de meest populaire achternaam in Soest. De achternaam komt verspreid door heel Nederland voor, waarvan het meest in de provincie Utrecht en Gelderland. Hilhorst wordt gecategoriseerd als toponiem, ook wel adresnaam genoemd. Deze achternamen geven aan waar men vandaan kwam of welk gebied of huizen met bezat.

Patroniemen zijn populair in Soest

Jansen staat op de tweede plaats en komt in grote aantallen voor door heel Nederland. Het is volgens de Nederlandse Familienamenbank eveneens de tweede meest voorkomende achternaam. Jansen is een van oorsprong Nederlandse patronimische achternaam, die zoon van Jan betekent. Patroniemen verwijzen naar de voornaam van iemands vader om zo de familierelatie kenbaar te maken. Kok volgt op de derde plaats van meest voorkomende achternamen in Soest. De achternaam komt, net zoals Jansen, in grote aantallen verspreid door heel Nederland voor. Waarvan de grootste concentratie ligt in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Kok is een beroepsnaam en verwijst naar het beroep kok. De achternaam is eveneens een patroniem, gebaseerd op de roepnaam Kok/Cok, wat herleid is van de voornaam Cornelis.

De top 20 populairste achternamen in Soest

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Soest. Places Nieuws heeft een top 20 opgesteld. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Hilhorst
 2. Jansen
 3. Kok
 4. Jong
 5. Broek
 6. Berg
 7. Bruin
 8. Vries
 9. Visser
 10. Grift
 11. Bos
 12. Brouwer
 13. Groot
 14. Veen
 15. Beek
 16. Smit
 17. Vos
 18. Doorn
 19. Dorrestein
 20. Roest

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!