Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Zutphen

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Zutphen

Zutphen is een stad gelegen in de provincie Gelderland aan de rivier de IJssel. De stad heeft ongeveer 38.000 inwoners. Zutphen kent een rijke historie en is van een Germaanse nederzetting uitgegroeid tot een succesvolle handelsstad. Zutphen werd onderdeel van de Hanze. Dit was een samenwerkingsverband van steden tijdens de middeleeuwen. Dit symbool is nog altijd terug te vinden op het wapen van de stad. Door deze historie kent de stad ook een aantal historische gebouwen met torens, waardoor Zutphen ook wel de Torenstad wordt genoemd. Daarnaast is er religieuze architectuur te vinden en diverse monumenten. Wat zeggen de meest voorkomende achternamen van inwoners over Zutphen? Places Nieuws zocht het uit.

Jansen, Smit en Mulder

Op plek 1 staat de achternaam Jansen. Jansen is een patroniem en duidt erop dat de naam is afgeleid van een vader die Jan heette. Op plek 2 en 3 staan beroepsnamen, Smit en Mulder. Deze namen zijn afgeleid van het beroep dat men vroeger uitoefende. Smit is de beroepsnaam voor een smid, de bewerker van metaal. Mulder is de beroepsnaam voor molenaar.

Veel patroniemen en beroepsnamen

In de top 20 meest voorkomende achternamen van Zutphen staan vooral patroniemen en beroepsnamen. Zo staat op plek 4 de achternaam Peters, wat is afgeleid van de Bijbelse naam Petrus. Jezus gaf deze symbolische naam aan zijn eerste apostel. Verder staan in de lijst de beroepsnamen Bakker op plek 6, Meijer, van hofmeester op plek 9 en Timmer, van een timmerman op plek 18.

De top 20 meest voorkomende achternamen in Zutphen

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Zutphen. De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Jansen
 2. Smit
 3. Mulder
 4. Peters
 5. Vries
 6. Bakker
 7. Boer
 8. Harmsen
 9. Meijer
 10. Berg
 11. Gerritsen
 12. Jong
 13. Post
 14. Dijk
 15. Lammers
 16. Scholten
 17. Brinkman
 18. Timmer
 19. Willemsen
 20. Addink

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!