Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Schiedam en wat ze betekenen

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Schiedam en wat ze betekenen

Schiedam is een stad en gemeente gelegen in de provincie Zuid-Holland. De stad kent ongeveer 78.000 inwoners en is wereldwijd bekend om haar jeneverproductie, historische binnenstad en hoogste molens ter wereld. Schiedam kent een rijke geschiedenis. In de 13e eeuw werd bij de monding van de Schie een dam aangelegd om het land te beschermen tegen zeewater. Dit weergeeft de herkomst van de stadsnaam. In de 18e eeuw kende de stad een Gouden Eeuw. Doordat de drankimport uit Frankrijk stil viel, kon de Schiedamse jenever over de hele wereld geëxporteerd worden. Dit leverde de stad de bijnaam 'Zwart Nazareth' op.

Tegenwoordig is de jeneverindustrie niet meer zoals het toen was. Wel staan er nog een aantal molens die herinneren aan de gouden jenevertijd van Schiedam. Eén van deze molens is de hoogste molen ter wereld. Benieuwd of deze rijke historie terug te zien is in de meest voorkomende achternamen van inwoners? Places Nieuws zocht het voor u uit.

Deze naam staat op nummer één

De achternaam Jong komt het meest voor in Schiedam. De naam is een adjectief, wat betekent dat het is afgeleid van een bijvoeglijk naamwoord. In dit geval gaat het om 'jonge'. Jong is de meest voorkomende familienaam van Nederland en kan gelden als een equivalent van junior.

Vooral patroniemen en toponiemen zijn populair

De meest populaire achternamen zijn vaak patroniemen of toponiemen. Patroniemen verwijzen naar de voornaam die de vader vroeger had. Voorbeelden hiervan zijn de achternamen Jansen en Scholte, op plek 4 en 5. Toponiemen zijn namen die verwijzen naar de herkomst van iemand. Enkele voorbeelden zijn Lansbergen en Vliet, op plek 16 en 17. De achternaam Lansbergen komt vooral voor in Zuid-Holland. De naam Vliet komt ongeveer 100 keer voor in Nederland. Beide zijn dus unieke achternamen.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Schiedam

Benieuwd of uw achternaam voorkomt in de top 20? De lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!