Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Gennep en dit betekenen ze

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in Gennep en dit betekenen ze

Gennep behoort tot een van de mooiste dorpjes van Nederland. Gennep is afgeleid van het Keltische 'Ganapja' wat verwijst naar de plaats waar twee wateren samenkomen. In Gennep zijn dat de Maas en de Nier. Dit maakt Gennep tot een geliefde plaats voor wandelaars en fietsers. Komt u uit Gennep en bent u benieuwd naar welke achternamen het meeste voorkomen? Lees dan gauw verder want Places.nl heeft het voor u uitgezocht.

Janssen, Peters en Lamers

De meest voorkomende achternaam in Gennep is Janssen. Dit wordt gevolgd door Peters en Lamers in de top drie en Hendriks op nummer vier. Het is opvallend dat de top twintig veel patroniemen bevat. Janssen is bijvoorbeeld een patronymische achternaam en betekent de zoon van Jan. Een patroniem is een achternaam die aangeeft wie de vader is. Derks, Rutten, Arts, Hermsen, Jacobs, Noij, Jansen, Noy, Thijssen, Gerrits en Kersten zijn ook achternamen die zijn gebaseerd op de roepnaam van de vader. Uit onze gegevens blijkt dat 75% van de meest voorkomende achternamen in Gennep patroniemen zijn.

Adresnamen en slechts één beroepsnaam

In de top twintig vindt u ook de achternamen Hopman, Geulen, Haaf en Bergen. Deze achternamen zijn adresnamen en geven aan waar men vandaan kwam, welk gebied of landgoed ze beheerde, of welke huizen met bijhorend land ze in eigendom hadden. Bovendien is het opvallend dat er slechts één beroepsnaam 'Schoenmakers' in de top twintig te vinden is. Dit zijn achternamen die aangeven wat iemand als beroep heeft gedaan. Normaal gesproken zijn er meerdere beroepsnamen te vinden in steden. Hierin blijkt Gennep dus een uitzondering te zijn.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Gennep

Benieuwd of uw achternaam veel in Gennep voorkomt? Bekijk hier dan de top twintig van de meest voorkomende achternamen in Gennep. Deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Janssen
 2. Peters
 3. Lamers
 4. Hendriks
 5. Bergen
 6. Derks
 7. Haaf
 8. Rutten
 9. Hermsen
 10. Jacobs
 11. Noij
 12. Schoenmakers
 13. Jansen
 14. Noy
 15. Arts
 16. Thijssen
 17. Gerrits
 18. Geulen
 19. Hopman
 20. Kersten

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!