Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen van Elburg

Dit zijn de meest voorkomende achternamen van Elburg

Elburg is een gemeente in de provincie Gelderland, een unieke vestingstad op de veluwe. Een stad met veel monumenten, sfeervolle horecagelegenheden en diverse toeristische ondernemers. Elburg is perfect voor watersportliefhebbers, fietsers en wandelaars. U vindt er namelijk prachtige bossen, meren en heidevelden. Wilt u meer de drukte opzoeken? Dan vindt u in Elburg gezellige winkelstraatjes, talloze restaurants en terrasjes in de binnenstad en de haven. In Elburg lijkt de tijd net te hebben stilgestaan. U wandelt namelijk via de middeleeuwse stadspoort zo de charmante stad in. Maar wie zijn nou de oorspronkelijke bewoners van dit historische stadje? In dit artikel leest u welke achternamen het meest voorkomen in Elburg.

Putten, Westerink en Leusink in de top 3

De top twintig wordt aangevoerd door Putten. De achternaam Putten is een toponiem en duidt op herkomst van een plaats genaamd Putten, of op bewoning van een huis/nederzetting bij een plek die bekend staat als Put(ten). Op de tweede plaats staat Westerink, deze familienaam duidt op een voormalig adres. Op de derde plaats staat de achternaam Leusink. Deze achternaam is zeldzamer en komt vooral in Twente en de Achterhoek voor. De achternaam is afkomstig van een bewoner van een boerderij genaamd Leusink, die in de vroege middeleeuwen toebehoorde aan een ene Lu(d)zo, of iemand met een dergelijke naamsvorm die van Ludo is afgeleid.

Bijzondere achternamen

Het is opvallend dat Elburg een paar bijzondere achternamen in hun top twintig heeft staan. Achternamen die niet veel voorkomen in de rest van Nederland. Op de vierde plaats staat Hul, dit is een zeer zeldzame achternaam in Nederland en wordt door minder dan 200 personen in Nederland gedragen. De achternaam Hul is van een adres afgeleid. Ook de achternaam Vlieger komt voor in de top twintig. Dit is ook een achternaam die niet veel gedragen wordt in Nederland en is afkomstig van een beroep of adres. Daarnaast is Goor ook zeldzaam en telt Nederland minder dan 400 mensen met deze achternaam. Gevolgd door Krooneman, Polinder en Hoekerd.

Top twintig meest voorkomende achternamen in Elburg

Bent u benieuwd naar de meest voorkomende achternamen in Elburg? Kijk dan verder. Deze lijst is afkomstig uit de data van Telefoonboek.nl

 1. Putten
 2. Westerink
 3. Leusink
 4. Hul
 5. Berg
 6. Goor
 7. Bos
 8. Smit
 9. Bosch
 10. Vlieger
 11. Bultman
 12. Brink
 13. Krooneman
 14. Lokhorst
 15. Loo
 16. Jansen
 17. Mulder
 18. Polinder
 19. Vries
 20. Hoekerd

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!