Places logo
Menu

Dit zijn de meest populaire achternamen in Houten

Dit zijn de meest populaire achternamen in Houten

Houten is een woonplaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt bijna 50.000 inwoners. Maar wie zijn de bewoners van deze gemeente en welke achternamen komen het meeste voor? Telefoonboek.nl deed onderzoek en vond uit de gegevens van hun database welke achternamen het vaakst voorkomen in Houten.

Drie meest voorkomende achternamen

De meest voorkomende achternamen in Houten zijn: Dijk, Berg en Miltenburg. Deze achternamen zijn alledrie afkomstig van een adres. Zeer veel familienamen zijn afkomstig van een bepaald adres. Deze namen gaven aan waar men vandaan kwam, welk gebied of landgoed men bezat, of welke huizen men in eigendom had.

Veelvoorkomende Nederlandse achternamen

Op nummer 4, 5 en 6 staan Jong, Wit en Jansen. Dit zijn veel voorkomende Nederlandse achternamen. De achternaam Jong is nog zelfs de meest voorkomende achternaam van heel Nederland. De naam is vroeger waarschijnlijk afgeleid van het bijvoeglijk naamwoord 'jonge'. Jong is een bijnaam die is gebaseerd op fysieke of mentale kenmerken van iemand. Wit is een patroniem, een naam die verwijst naar de voornaam van de vader. Jansen is ook een veel voorkomende achternaam. De familienaam Jansen is een patroniem met de betekenis 'zoon van Jan'.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Houten

Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in Houten? Bekijk hier de top twintig. Let op, deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Dijk
 2. Berg
 3. Miltenburg
 4. Jong
 5. Wit
 6. Jansen
 7. Vries
 8. Bos
 9. Rooijen
 10. Venrooij
 11. Groot
 12. Vos
 13. Doorn
 14. Smit
 15. Veen
 16. Vermeulen
 17. Sturkenboom
 18. Mulder
 19. Visser
 20. Bakker

Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!