Places logo
Menu

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in oud aardbeienstad Beverwijk

Dit zijn de meest voorkomende achternamen in oud aardbeienstad Beverwijk

Beverwijk is een stad in de provincie Noord-Holland. De stad staat tegenwoordig bekend om zijn grote oosterse- en tweedehands markt. Beverwijk was vroeger beroemd vanwege zijn eersteklas kwaliteit groenten en bloembollen. De vruchtbare gronden aan de rand van de duinen waren geschikt voor de teelt van veel groentesoorten. Daarbij stond Beverwijk vroeger ook bekend als de stad van de aardbeien. Grote getalen van aardbeien werden vanuit Beverwijk naar de hoofdstad Amsterdam gevoerd en later ook naar België en Duitsland. Maar wie zijn de bewoners van deze oude aardbeienstad? Telefoonboek.nl zocht het voor je uit en onderzocht de meest voorkomende achternamen in Beverwijk.

'Vries' meest voorkomende achternaam

Onder de inwoners van Beverwijk komt de achternaam 'Vries' het meeste voor. Vries is van oorsprong een naam die duidt op een Friese afkomst. Tijdens de naamsaanneming onder het bewind van Napoleon in 1811-1812 is het volgens historici opvallend dat deze achternaam massaal door de inwoners van Friesland is aangenomen. Zou dit een gebaar zijn geweest van regionaal bewustzijn of gemak?

Agrarische gemeenschap te herkennen in achternaam

De achternaam 'Bakker' staat op nummer twee en is afgeleid van een beroepsnaam. Achternamen die direct zijn afgeleid van een beroep of dagbesteding zijn ook Boer, Visser, Meijer en Smit. Deze achternamen komen ook voor in de top twintig meest voorkomende achternamen in Beverwijk. Berg, Bos en Groen duiden op achternamen afkomstig van toponiemen (aardrijkskundige namen). Deze namen geven aan waar men vandaan kwam of welk gebied of landgoed men bezat of beheerde. Het is opvallend dat deze achternamen allemaal duiden op landelijke kenmerken die de oorspronkelijke agrarische gemeenschap van Beverwijk had. Al deze achternamen duiden op een landelijke streek van herkomst of een landelijk beroep.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Beverwijk

Wil je weten of jouw achternaam bij de twintig meest voorkomende namen in Beverwijk hoort? Hieronder vind je de lijst met de twintig meest voorkomende achternamen van Beverwijk. De lijst is samengesteld op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Bries
 2. Bakker
 3. Jong
 4. Dekker
 5. Groot
 6. Boer
 7. Jansen
 8. Beentjes
 9. Visser
 10. Berg
 11. Bos
 12. Meijer
 13. Niesten
 14. Tromp
 15. Groen
 16. Leeuwen
 17. Smit
 18. Zonneveld
 19. Schouten
 20. Wit

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!