Places logo
Menu

Deze achternamen zijn het populairst in het Brabantse en Gelderse Velp

Deze achternamen zijn het populairst in het Brabantse en Gelderse Velp

Nederlandse vakantiegangers vinden Noord-Brabant de mooiste provincie, blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl. Vooral de natuur en de dorpen in de omgeving van de provincie maken de vakantieganger uit ons land enthousiast. Ook Gelderland scoort hoog met een top drie-notering en biedt bezoekers mooie natuur en pittoreske dorpjes. Er is nog een andere overeenkomst: zowel in Gelderland als Noord-Brabant ligt een dorp met de naam Velp. Telefoonboek.nl vergeleek de meest voorkomende achternamen in beide dorpen.

Typisch Nederlandse patroniemen

In beide dorpen komen veel patroniemen voor. Dat zijn achternamen die zijn afgeleid van de voornaam van iemand's vader. Hendriks en Jansen, de namen die de top twintig aanvoeren, zijn misschien wel de bekendste Nederlandse voorbeelden. Ook beroepsnamen als Bakker en Brouwer zien we vaak in de rest van het land. Juist interessant, is om te kijken naar namen die niet zo vaak voorkomen in Nederland, maar wel in de specifieke streek. Voor zowel Velp in Gelderland als in Noord-Brabant lichten we hieronder enkele typische namen uit.

Typisch Velp in Gelderland

Hubbers is een patroniem en is met name in de provincie Gelderland een populaire achternaam. Ook Nijenhuis is een typische achternaam voor de provincie Gelderland en buurprovincie Overijssel. Het is een adresnaam, afgeleid van 'nieuw huis'. Verheijen en Vermeulen zijn namen die specifiek in Gelderland voorkomen, maar in Noord-Brabant eigenlijk nog populairder zijn. Wat opvalt is dat deze namen in het Brabantse Velp minder vertegenwoordigd zijn dan in het Gelderse Velp.

Typisch Velp in Noord-Brabant

Wie een beetje bekend is in Brabant, weet dat Boekel een plaats is die in deze provincie ligt. Niet verrassend dat deze naam wel veel in Noord-Brabant voorkomt, maar niet in Gelderland. Kempen is ook een naam die iets zegt over de omgeving. Het is een natuurgebied in Brabant en Limburg, waar de naam vaker voorkomt dan in de rest van het land. Besselink is een naam die juist meer in de Gelderse Achterhoek voorkomt, maar toch in de Brabantse top 20 staat.

20 meest voorkomende achternamen Velp

Woon jij in Velp en wil je weten of jouw achternaam vaak voorkomt in jouw woonplaats? Bekijk dan snel de twintig meest voorkomende achternamen in elk dorp. Deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!