Places logo
Menu

Deze achternamen komen het meeste voor in Gemeente Overbetuwe

Deze achternamen komen het meeste voor in Gemeente Overbetuwe

Overbetuwe is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland en telt 46.828 inwoners. De gemeente vormt samen met de oostelijker gelegen gemeente Lingewaard de streek Over-Betuwe. De gemeente is ontstaan uit samenvoeging van gemeenten Elst, Heteren en Valburg. Bent u inwoner van de Gemeente Overbetuwe en bent u benieuwd naar de meest voorkomende achternamen in uw gemeente? Telefoonboek.nl dook in hun database en zocht het voor u uit!

Jans(s)en is de koploper

De meest voorkomende achternaam in Gemeente Overbetuwe is Jansen. Op de tweede plaats staat Hendriks en op de derde plaats Janssen met dubbel s. Uit voorgaand onderzoek van Telefoonboek.nl bleek dat Jansen en Janssen de meest voorkomende achternaam in de regio Gelderland is. Het is dan ook geen toeval dat Jans(s)en ook de meest voorkomende Nederlandse achternaam is.

Herkomst familienaam

Jans(s)en is van oorsprong een Nederlandse patronymische achternaam en betekent de zoon van Jan. Een patroniem is een achternaam die aangeeft wie de vader is. De nummer twee Hendriks is ook een patroniem voor de voornaam Hendrik. Hendriks betekent dus de zoon van Hendrik. Op nummer vier staat de achternaam Peters. Dit is ook een patroniem van de voornaam Peter. Vervolgens staat op nummer vijf Derksen, tevens een patroniem voor de zoon van Derk. Uit deze gegevens kunnen we concluderen dat de top vijf van de meest voorkomende achternamen in Gemeente Overbetuwe bestaat uit patroniemen.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Gemeente Overbetuwe

Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in de Gemeente Overbetuwe? Bekijk hier dan de top twintig. Deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen van achternamen op Telefoonboek.nl.

 1. Jansen
 2. Hendriks
 3. Janssen
 4. Peters
 5. Derksen
 6. Willemsen
 7. Vink
 8. Cornelissen
 9. Gerritsen
 10. Berg
 11. Jacobs
 12. Leenders
 13. Jong
 14. Schaik
 15. Evers
 16. Frederiks
 17. Hermsen
 18. Bos
 19. Martens
 20. Dijk

Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!