Dit zijn de meest voorkomende achternamen in DrentheDit zijn de meest voorkomende achternamen in Drenthe

In Nederland komen de achternamen De Jong, Jansen en De Vries het vaakst voor. Maar geldt dat ook voor Drenthe? Telefoonboek.nl dook in haar database en onderzocht de meest voorkomende achternamen bij tien Drentse plaatsen.

De Vries

Het antwoord luidt: niet echt. Vooral De Vries komt vaak voor in de top drie. Het is in Assen (110 vermeldingen), Emmen (99), Meppel (42), Roden (40) en Eelde-Paterswolde (20) en Zuidlaren (22) zelfs de populairste achternaam. De Jong komt alleen voor in de top drie van Roden, op plaats twee (25 vermeldingen). Jansen komt niet voor in de top drie van deze tien Drentse plaatsen.

De Boer, Van (der) Veen en Mulder

Ook De Boer, Van (der) Veen en Mulder komen vaak voor in deze Drentse plaatsen: deze achternamen komen drie keer voor in een top drie. De Boer is in Beilen zelfs de meest voorkomende naam (32 vermeldingen). Coevorden en Klazienaveen houden er met Bakker en Peters weer een andere nummer één op na.

Geval apart

Hoogeveen is helemaal een geval apart: geen van de achternamen uit de top drie is terug te vinden bij de overige plaatsen. Hier maken de Kostertjes (58), Blokzijltjes (45) en Benjaminsjes (44) de dienst uit.

Top drie meest voorkomende achternamen in tien Drentse plaatsen

Assen De Vries (110) Mulder (84) De Boer (77)

Emmen De Vries (99) Bos (79) Van (der) Veen (63)

Hoogeveen Koster (58) Blokzijl (45) Benjamins (44)

Meppel De Vries (42) Van (der) Veen (41) Van Dijk (37)

Roden De Vries (40) De Jong (25) Mulder (25)

Coevorden Bakker (28) Van (der) Veen (28) Assen (21)

Klazienaveen Peters (40) Bos (32) Vos (27)

Beilen De Boer (32) De Vries (27) Smit (20)

Eelde-Paterswolde De Vries (20) Hartlief (12) Bakker (10)

Zuidlaren De Vries (22) Mulder (19) De Boer (17)


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek