De Vries meest voorkomende achternaam in FlevolandDe Vries meest voorkomende achternaam in Flevoland

In Nederland komen de achternamen De Jong, Jansen en De Vries het vaakst voor. Maar geldt dat ook voor Flevoland? Telefoonboek.nl dook in haar database en onderzocht de meest voorkomende achternamen bij tien plaatsen in de Flevopolder.

De Vries en De Jong

Het antwoord luidt: redelijk. Vooral De Vries wordt vaak teruggevonden. Bijvoorbeeld als meest voorkomende naam in Almere (81 keer), Lelystad (61), Dronten (27), en Swifterbant (8). Ook De Jong (meest voorkomende naam in Emmeloord, 36 keer), staat enige malen in de top drie bij plaatsen in Flevoland. Jansen komt alleen in Ens op een gedeelde eerste plaats.

Van Dijk en Van de(n) Berg

Van Dijk komt drie maal voor in de lijstjes van de tien onderzochte plaatsen: in Ens is het samen met Jansen de populairste achternaam. Ook van de(n) Berg (meest voorkomende naam in Biddinghuizen) en De Boer (Marknesse) komen meerdere malen voor.

Urk

Opvallend: op Urk hebben er veel mensen dezelfde achternaam, ondanks het feit dat er maar 20.000 mensen op het voormalig eiland wonen. De populairste naam is Kramer (168 vermeldingen), gevolgd door De Boer (155) en Post (131).

Top drie meest voorkomende achternamen in tien plaatsen te Flevoland

Almere De Vries (81) Bakker (80) Van Dijk (71)

Lelystad De Vries (61) De Jong (42) Vos (35)

Dronten De Vries (27) Van Dijk (21) De Jong (17)

Emmeloord De Jong (36) De Vries (35) Van de(n) Berg (30)

Urk Kramer (168) (De) Boer (155) Post (131)

Zeewolde Smit (18) De Vries (15), Visser (12)

Swifterbant De Vries (8) Dijkstra (7) Hoekstra (7)

Biddinghuizen Van de(n) Berg (6) Bos (6) Dekker (5)

Marknesse De Boer (10) De Vries (7) Smit (6)

Ens Van Dijk (6) Jansen (6) Snoek (5)


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek