Places logo
Menu

De telefoon aannemen heeft bij de helden van de brandweer een lage prioriteit

De telefoon aannemen heeft bij de helden van de brandweer een lage prioriteit

Bij noodgevallen zijn alle hulpdiensten, waaronder de brandweer, altijd bereikbaar via 112. Uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde blijkt dat de brandweer in 2017, ten opzichte van het voorgaande jaar, 3 duizend minder meldingen heeft ontvangen bij de brandweermeldkamer. Maar wat zijn de ervaringen van mensen met de brandweer? In de database van Telefoonboek.nl zijn 51 beoordelingen gegeven aan de brandweer, waarvan er 28 negatief waren (54,9%) en 23 positief (45,1%).

Positief

De beoordelingen die achtergelaten zijn spreken vol lof over de brandweer uit desbetreffende regio. Opvallend is dat er veel tienen worden gegeven (15 keer) en er naast mooie verhalen over de eigen ervaring met brand of een noodsituatie, algemene termen worden genoemd als "Helden" en "Geweldig". Per provincie gezien zijn er over de brandweer in Zuid-Holland het vaakst een positieve beoordeling achtergelaten (7 keer). De steden Utrecht en Gelderland doen het ook het goed (beiden 4 keer).

Negatief

Er zijn 28 onvoldoendes achtergelaten waarbij het bijna altijd te maken heeft met de onbereikbaarheid. Maar liefst 21 beoordelingen gaat hierover. Dit kan te maken hebben met de kleine kazernes die mogelijk geen mankracht hebben om de telefoon op te nemen. Bij de overige algemene beoordelingen worden alleen algemene termen gebruikt als "slecht". Deze negatieve beoordelingen zijn verspreid over alle 12 provincies. Opvallend is verder dat de positieve beoordelingen gaan over de brandweer die afgekomen is op 112 meldingen en dat de negatieve beoordelingen gaan over het bellen bij niet dringende situaties. Dit geeft aan dat de brandweer voornamelijk voor de minder dringende vragen slecht bereikbaar is, maar op de belangrijkste momenten wel aanwezig is.

Verbetering in informatievoorziening

Veel van de burgers die de brandweer regionaal bellen zoekt het telefoonnummer op het internet, ze komen vervolgens terecht op verouderde websites van kazernes. De brandweer heeft tegenwoordig wel een algemene website waar op regio gezocht kan worden. Voor de brandweer ligt er nog wel een mogelijkheid om de burger beter in te lichten hoe zij de brandweerkazerne kunnen bereiken voor situaties wanneer het geen spoed betreft. Tenslotte zouden de brandweerkazernes over kunnen stappen naar een algemeen nummer zoals de politie dit al heeft.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!