Places logo
Menu

De Jonge, Visser en Dekker meest voorkomende achternamen Zeeland

De Jonge, Visser en Dekker meest voorkomende achternamen Zeeland

In een eerder onderzoek van Telefoonboek.nl zijn de meest voorkomende achternamen van de negen grote steden van Zeeland bekeken. Daaruit bleek dat de namen Visser en Schipper het vaakst voorkomen in de top drie per plaats. Maar zijn dit ook de meest voorkomende namen in de hele provincie? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

De Jonge populaire achternaam

De populairste achternaam in Zeeland is de achternaam De Jonge. Met 379 vermeldingen is dit de meest voorkomende achternaam in Zeeland. Het is opvallend dat deze achternaam slechts in drie Zeeuwse steden in de top drie meest voorkomende namen voor komt. Desondanks is het toch de achternaam met de meeste vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Op de tweede plaats staat de naam Visser, deze achternaam heeft 346 vermeldingen. De achternaam Dekker staat op de derde plaats en heeft 273 vermeldingen in Zeeland. Op de vierde plaats staat de naam Jansen. Deze naam heeft 252 vermeldingen. Tot slot staat de naam Bakker op de vijfde plaats met 235 vermeldingen.

Veel beroepsnamen in Zeeland

Achternamen hebben altijd een betekenis. Een naam kan bijvoorbeeld verwijzen naar een vadersnaam of naar een plaats waar men vandaan kwam. In de top vijf meest voorkomende achternamen van Zeeland staan drie beroepsnamen. Een beroepsnaam verwijst naar een beroep of het geeft aan wat iemand dagelijks doet. De namen Visser, Dekker en Bakker zijn alle drie beroepsnamen volgens de Nederlandse Familienamenbank.

Top tien meest voorkomende achternamen van Zeeland

Op basis van de gegevens van Telefoonboek.nl is er een top tien opgesteld. Dit zijn de meest voorkomende achternamen in de provincie Zeeland:

 1. De Jonge (379)
 2. Visser (346)
 3. Dekker (273)
 4. Jansen (252)
 5. Bakker (235)
 6. Vos (226)
 7. Maas (218)
 8. Velde (181)
 9. Koster (177)
 10. Wisse (177)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!