Places logo
Menu

De Jong, Dijk en Berg meest voorkomende achternamen Utrecht

De Jong, Dijk en Berg meest voorkomende achternamen Utrecht

De provincie Utrecht is wat betreft oppervlakte de kleinste provincie van Nederland. De provincie is wel zeer dichtbevolkt met zo'n 1.268.489 inwoners. De centrale ligging van de provincie is een van de redenen dat Utrecht erg geliefd is. Hoewel de inwoners van Utrecht verschillende achtergronden hebben zijn er toch veel inwoners met dezelfde achternaam. Welke achternamen komen het vaakst voor in Utrecht? Telefoonboek.nl heeft het in haar database opgezocht.

De Jong populaire naam Utrecht

De Jong is de meest voorkomende achternaam in Utrecht. Met 891 vermeldingen staat deze naam op de eerste plaats. De naam De Jong is volgens de Nederlandse Familienamenbank een adjectief, dit is een woord dat afgeleid is van bijvoeglijke naamwoorden. De Jong kan bijvoorbeeld verwijzen naar "junior".

Op de tweede plaats staat de naam Dijk met 848 vermeldingen. Dijk is een adresnaam en verwijst waarschijnlijk naar de plek waar men vandaan komt of het gebied of landgoed dat men bezat. De naam Berg staat met 797 vermeldingen op de derde plaats. Berg is net zoals de naam Dijk ook een adresnaam. Op de vierde plaats staat de naam Jansen, de naam heeft 772 vermeldingen. Tot slot staat Bos op de vijfde plaats, deze naam heeft 612 vermeldingen. Beide namen, Jansen en Bos, worden gezien als een patroniem. Dit is een familienaam die naar de voornaam van iemands vader verwijzen.

Top tien meest voorkomende achternamen in Utrecht

Op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl is een top tien van meest voorkomende achternamen in Utrecht opgesteld. De top tien ziet er als volgt uit:

  1. De Jong (891)
  2. Dijk (848)
  3. Berg (797)
  4. Jansen (772)
  5. Bos (612)
  6. Graaf (598)
  7. De Vries (598)
  8. Beek (508)
  9. Visser (505)
  10. Groot (504)

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!