Places logo
Menu

De 20 meest voorkomende achternamen van het sfeervolle Heusden

De 20 meest voorkomende achternamen van het sfeervolle Heusden

In het noorden van de provincie Noord-Brabant ligt Heusden, een stad met bijna 44.000 inwoners. Heusden ligt aan de Bergsche Maas en is een vestingstad die als een van de eerste Hollandse steden door een muur werd omringd. De stad werd na 1968 grondig gerestaureerd, waardoor veel monumentale panden en gevels intact zijn gebleven. Heusden heeft een karakteristiek en sfeervol karakter en is daarom zeker een bezoekje waard. Telefoonboek.nl heeft voor jou de meest voorkomende achternamen van deze plaats op een rij gezet. Benieuwd of jouw achternaam er tussen staat? Lees dan snel verder.

Dorpen of gemeentes als achternaam

Opvallend in de top 20 van meest voorkomende achternamen in Heusden is dat namen van dorpen of gemeenten uit de provincie Noord-Brabant vaak voorkomen. In de top twintig bevinden zich zes achternamen van dorpen of gemeenten uit Noord-Brabant: Bokhoven, Hulten, Drunen, Esch, Bladel en Loon. Daarnaast staat op de tweede plaats een achternaam vernoemd naar een stad in Nederland namelijk: Delft. Deze achternamen worden ook wel geografische namen genoemd en zijn afgeleid van plaatsen, steden of dorpen die de huidige woonplaats of herkomst van personen aanduidde.

Wiel meest voorkomende achternaam

De achternaam Wiel komt, gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl, het meeste voor in Heusden. In Nederland komt de achternaam Wiel voor in meerdere vormen, zoals bijvoorbeeld van de(r) Wiel, Verwiel, van de(r) Wielen en Wielinga. De eerste naamdrager van de naam Wiel woonde op een plek die als 'Wiel' bekend stond. Hiermee wordt een poel of een dijkdoorbraak plas bedoeld.

Top 20 meest-voorkomende achternamen Heusden

Een tipje van de sluier van de top 20 is al verklapt, maar ben jij benieuwd welke achternamen er nog meer in de top 20 staan? Bekijk dan snel de top 20 hieronder. Let op, deze lijst is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Wiel
 2. Delft
 3. Verhoeven
 4. Lee
 5. Smits
 6. Kivits
 7. Klerks
 8. Bokhoven
 9. Hulten
 10. Son
 11. Brok
 12. Engelen
 13. Drunen
 14. Gouw
 15. Vaan
 16. Bijnen
 17. Esch
 18. Bladel
 19. Heijden
 20. Loon

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!