Places logo
Menu

Dag van de tandarts: hoe scoren tandartsen op telefonische bereikbaarheid?

Dag van de tandarts: hoe scoren tandartsen op telefonische bereikbaarheid?

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlandse volwassenen bang is om naar de tandarts te gaan. Ondanks dat de tandarts dus niet erg populair is zijn tandartsen wel heel belangrijk voor een gezond gebit. Vandaag is het de Dag van de Tandarts en worden de specialisten eens in het zonnetje gezet. Bent u al lang niet meer bij de tandarts geweest en wordt het tijd om een afspraak te maken? U kunt dan het beste telefonisch contact opnemen met de praktijk. Telefoonboek.nl heeft voor u uitgezocht of tandartspraktijken telefonisch goed bereikbaar zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 10.888 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "tandarts". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 584 tandartsen het geval, hetgeen neerkomt op 5,4% van de gevallen. Dat betekent dat 94,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Tandartsen in de provincie Utrecht scoren het beste op hun telefonische bereikbaarheid. Daar is slechts 3,7% van de tandartspraktijken niet goed bereikbaar. In Zeeland scoren de praktijken echter minder goed. Daar is namelijk 12% van de tandartsen telefonisch niet goed bereikbaar.Desondanks is het grootste deel van alle tandartsen wel goed bereikbaar.

Veel gemiste oproepen

Er zijn een aantal praktijken die door een hoog aantal gemiste oproepen opvallen. Zo blijkt uit de database van Telefoonboek.nl dat Orthodontistenpraktijk De Praeter in Goes 77 gemiste oproepen heeft. Bij deze praktijk is er ruimte voor verbetering wat betreft de telefonische bereikbaarheid. Een andere uitschieter is Orthodontie in Vleuten met 35 gemiste oproepen Hoewel tandartsen in Utrecht over het algemeen goed scoren op telefonische bereikbaarheid scoort deze praktijk aanzienlijk minder goed.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Zeeland: 12%
 2. Drenthe: 11%
 3. Friesland: 8,1%
 4. Flevoland: 8,1%
 5. Overijssel: 7,5%
 6. Zuid-Holland: 7,2%
 7. Noord-Brabant: 6,2%
 8. Groningen: 6,1%
 9. Limburg: 5,8%
 10. Gelderland: 5,3%
 11. Noord-Holland: 4%
 12. Utrecht: 3,7%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!