Brabants dorpje typisch voor Nederland met een vleugje België: De 20 meest voorkomende achternaDe 20 meest voorkomende achternamen van Hilvarenbeek

Het dorpje kwam al in de 12e eeuw op de kaart onder de naam Beke (uitspraak Beek). Inmiddels kent Hilvarenbeek een kleine 9.000 inwoners en zijn er verschillende rijksmonumenten en musea te vinden. Ook ligt het dorp te midden van een cultuurlandschap met oude boerderijen en landgoederen. Om te kijken of de identiteit van het dorp en haar omgeving zich weerspiegelt in de achternamen van de huidige bewoners, deed Telefoonboek.nl onderzoek naar de meest voorkomende achternamen van Hilvarenbeek.

Brouwer één van de vier meest voorkomende achternamen

'Brouwer', 'Gestel', 'Groot' en 'Raak' zijn de vier meest voorkomende achternamen. De namen zijn niet typisch voor Hilvarenbeek, maar wel voor de provincie Noord-Brabant en Nederland. Zo was Brouwer in de twintigste eeuw de meest voorkomende achternaam in Nederland (nu op plek 20). Het zal geen verrassing zijn dat deze achternaam komt van het beroep bierbrouwer.

Over de grens

Ook binnen de top vier staat 'Gestel'. Deze achternaam komt, gezien de omgeving van Hilvarenbeek, niet geheel uit de lucht vallen. Op de rand van Eindhoven ligt het dorpje Gestel en verder kent Zuid-Brabant de dorpen Luyksgestel, Moergestel en SInt-Michielsgestel. Op nog geen vijf kilometer, ligt de grens met België, waar Gestel in meerdere gebieden voorkomt als plaatsnaam. Gestel kan verwijzen naar de lichamelijke gesteldheid van de mens.

De achternamen 'Jansen', 'Bos', 'Gerritsen' en 'Maas' staan in de lijst van 100 meest voorkomende achternamen van Nederland. Hieronder staat de volledige lijst met de 20 meest voorkomende namen in Hilvarenbeek. Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

1. Brouwer

2. Gestel

3. Groot

4. Raak

5. Jansen

6. Maas

7. Wouw

8. Boom

9. Hees

10. Sande

11. Ven

12. Bruijn

13. Gerritsen

14. Iersel

15. Jong

16. Kort

17. Oort

18. Wouters

19. Bos

20. Broek

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek