Places logo
Menu

Een blik op de thuiszorg: hoe worden de organisaties beoordeeld?

Een blik op de thuiszorg: hoe worden de organisaties beoordeeld?

Er is een groot tekort aan thuiszorgmedewerkers en verpleeghuisplekken in Nederland. Hierdoor moeten veel ouderen wachten op de zorg die zij nodig hebben. Naar verwachting neemt het aantal 70-plussers de komende jaren toe en worden zorgvragen steeds ingewikkelder. Een goede thuiszorg is van groot belang om ouderen te verzorgen. Bestaande thuiszorgorganisaties doen hun uiterste best om alle patiënten de zorg te geven die zij nodig hebben. Hoe worden de organisaties beoordeeld door patiënten en familieleden? Places Nieuws zocht het uit.

Onderzoek

Op Telefoonboek.nl kunnen bezoekers terecht voor contactinformatie van bedrijven en personen. Bezoekers kunnen ook op de website terecht om een beoordeling achter te laten. In totaal zijn er 330 beoordelingen gegeven voor thuiszorgorganisaties. Een beoordeling bestaat uit een cijfer tussen de 2 en 10 en een geschreven beoordeling.

Resultaten

Het gemiddelde van alle beoordelingen op Telefoonboek.nl voor thuiszorgorganisaties is een 6.4. Er zijn 149 onvoldoendes gegeven, daarvan was het gemiddelde een 2.5. Meer dan de helft van de beoordelingen, 181 beoordelingen, bevatte een voldoende met een gemiddelde van een 9.5. Patiënten en betrokkenen waren in de meeste gevallen zeer tevreden over de thuiszorg. Betrokkenheid en respect van het personeel bleken hierbij erg belangrijk. Daarnaast zijn patiënten blij als de communicatie soepel verloopt, als ze snel terecht kunnen en als de hulp goed is. Daarentegen waren patiënten en/of familieleden minder tevreden wanneer er een slechte communicatie was, wanneer de organisatie telefonisch niet bereikbaar was en wanneer de organisatie naar hun mening te hoge prijzen hanteerde.

Goed beoordeelde thuiszorgorganisaties

Op de website van Zorgkaart Nederland kunnen mensen terecht voor het zoeken en vinden van verschillende zorgaanbieders. Bezoekers kunnen tevens waarderingen geven voor zorgaanbieders. De volgende drie thuiszorgorganisaties worden op de website goed beoordeeld.

1. Pallister - palliatieve en terminale zorg - gemiddeld een 10 op basis van 63 waarderingen.

Pallister is een samenwerkingsverband van verpleegkundige en verzorgende zzp-ers. De medewerkers zijn gespecialiseerd in palliatieve en terminale zorg. Pallister kan hulp bieden aan mensen met een ongeneeslijke ziekte, mensen die in hun laatste levensfase zijn en niet alleen willen zijn. Patiënten en/of familieleden zijn lovend over de organisatie dankzij de liefdevolle steun en deskundigheid van de medewerkers.

2. Duozorg - Verpleegkundige Thuiszorg - gemiddeld een 9.5 op basis van 40 waarderingen.

Duozorg bestaat uit een groep gediplomeerde verpleegkundigen die ruime ervaring in de thuiszorg hebben. Het bedrijf is werkzaam in Krimpen aan den IJssel. De medewerkers kunnen patiënten helpen met persoonlijke verzorging en verpleging. Mensen zijn tevreden over de prettige en deskundige medewerkers, de kleinschaligheid van het bedrijf en de goede communicatie.

3. Thuisbasis Brabant - gemiddeld een 9.4 op basis van 88 waarderingen.

Thuisbasis Brabant is een coöperatie met 35 ervaren zorgverleners. De teams zijn werkzaam in Tilburg, Oisterwijk, 's-Hertogenbosch en Oss. De organisatie is gespecialiseerd in verzorging en verpleging aan huis, terminale zorg, nachtzorg en langdurige zorg thuis. Patiënten en/of familieleden zijn erg tevreden over de organisatie dankzij de goede zorg en aandacht.

Heeft u een positieve of negatieve ervaring met een thuiszorgorganisatie? Wij zijn benieuwd naar uw mening! Deel uw ervaringen op Telefoonboek.nl en bekijk ook ervaringen van andere bezoekers.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!