Places logo
Menu

Een blik op de inwoners van Amstelveen: wat zijn de meest voorkomende achternamen?

Een blik op de inwoners van Amstelveen: wat zijn de meest voorkomende achternamen?

De goede bereikbaarheid, veiligheid, cultuur en locatie zorgde er in 2003 voor dat Amstelveen werd verkozen tot de meeste aantrekkelijke grote stad van Nederland om in te wonen. Tegenwoordig staat Amstelveen al een tijdje op de derde plaats, het is ingehaald door Amsterdam (plaats 1) en Utrecht (plaats 2). Voor veel mensen is Amstelveen nog steeds een erg geliefde woonplaats. Jaarlijks groeit het aantal inwoners van Amstelveen zelfs met zo'n 20 procent. Steeds meer Aziatische expats vinden ook hun plek in Amstelveen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is een op de 22 inwoners van Amstelveen geboren in India. Indiërs zijn verreweg de grootste migrantengroep in de stad. Is deze diversiteit aan inwoners terug te zien in de veel voorkomende achternamen in Amstelveen? Places Nieuws heeft de gegevens onder de loep genomen.

Drie meest voorkomende achternamen

Bakker, Jong en Visser zijn de meest voorkomende achternamen in Amstelveen. Aan deze veel voorkomende achternamen is niet direct te zien dat een deel van de inwoners van Aziatische afkomst is. Bakker en Visser zijn beroepsnamen die verwijzen naar het beroep dat iemand uitvoerde. Volgens de Nederlandse Familienamenbank is de toename van de familienaam Jong veroorzaakt door de immigratie van de (Chinese) naam Jong uit Suriname.

Veengrond

Een andere veel voorkomende naam in Amstelveen is de achternaam Veen. Deze naam verwijst waarschijnlijk naar veengrond. Veengrond is een natte sponsachtige grondsoort die is gevormd door afgestorven planten in moerassen. Veenbodems zijn vooral te vinden in het kustgebied en tussen grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Dit betekent dat in de omgeving van Amstelveen ook veengrond is te vinden. Dit verklaart ook de naam van de stad.

Top 20 meest voorkomende achternamen Amstelveen

Benieuwd naar andere veel voorkomende achternamen in Amstelveen? Hier vind je de top 20. Let op, de top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Bakker
 2. Jong
 3. Visser
 4. Groot
 5. Smit
 6. Vries
 7. Berg
 8. Meijer
 9. Boer
 10. Veen
 11. Jansen
 12. Dijk
 13. Mulder
 14. Brouwer
 15. Leeuwen
 16. Haan
 17. Koning
 18. Vos
 19. Bos
 20. Kok

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!