Places logo
Menu

Binnenkort op zakenreis? Zo bereid jij jouw reis het beste voor

Binnenkort op zakenreis? Zo bereid jij jouw reis het beste voor

In een wereld waarin bedrijven en hun netwerk zich steeds verder uit elkaar bevinden, is reizen een belangrijk aspect geworden. Reizen naar je werk, reizen voor de inkoop van jouw producten en een zakenreis zijn voorbeelden van verschillende soorten reizen in het werkleven. Voor de een komen dit soort reizen vaker voor dan voor de ander. Er gaat een hoop tijd zitten in de voorbereiding van een zakenreis. Je wilt natuurlijk dat deze reis zo effectief mogelijk zal zijn. Places Nieuws zocht voor jou uit hoe jij jouw zakenreis het beste kunt voorbereiden.

Een goed begin is het halve werk

Een goede voorbereiding is vaak makkelijker dan je zou denken. Het punt is alleen, in een goede voorbereiding gaat veel tijd zitten. Kostbare tijd. Echter gaat er bij een slechte voorbereiding ook kostbare tijd verloren. Het is dus beter om goed voorbereid te zijn, zodat onvoorziene omstandigheden geen problemen kunnen veroorzaken. Immers: een goed begin is het halve werk en zorgt voor een succesvolle zakenreis.

  • Maak een draaiboek

Zorg dat je van tevoren goed weet wat er tijdens deze zakenreis gaat gebeuren. Het maken van een draaiboek is een goede manier om voor jezelf duidelijk te hebben wat de benodigdheden zijn, wat er op het programma staat en wanneer. In dit draaiboek schrijf je op hoe de zakenreis eruit gaat zien, van begin tot eind. Begin met jouw verwachtingen van de zakenreis. Wat wil je tijdens deze reis bereiken en hoe? Denk ook aan de kosten hiervan en de tijd die je hieraan wilt besteden. Maak vervolgens een planning en tijdschema van alle activiteiten en zet deze op een rijtje. Dit zorgt voor een helder overzicht, waardoor je sneller kunt schakelen bij eventuele aanpassingen in jouw planning. Tot slot, zorg ervoor dat de vliegtickets zijn geboekt, er een taxi klaar staat en de vergaderruimte is gereserveerd. Print tickets en belangrijke informatie uit en stop het in een overzichtelijke map. Dit vergt een hoop organisatie, maar zal zich zeker uitbetalen.

  • Doelen stellen

De successen van jouw zakenreis zijn pas meetbaar zodra er van tevoren doelen zijn gesteld. Ga je op zakenreis om je netwerk op te bouwen? Of dien je een belangrijke deal rond te krijgen? Maak van tevoren duidelijk wat het doel is van de zakenreis, zodat je achteraf kunt meten of jouw zakenreis daadwerkelijk effectief was of niet. Daarnaast zorgt het stellen van doelen er ook voor dat je gemotiveerd aan de zakenreis begint en met positief resultaat terug wilt komen.

  • Vermijd stress

Een zakenreis kan een behoorlijke druk met zich meebrengen, zeker wanneer er belangrijke dingen van je worden verwacht. Dit kan zorgen voor stress, waardoor je wellicht cruciale informatie tijdens of voorafgaand de reis vergeet. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te vermijden. Een goede voorbereiding is een manier om stress te vermijden, maar daarnaast zijn ontspanningsoefeningen, gezond eten en cursus time-management ook een aantal goede manieren.

  • Wees pottenkijkers te slim af

Om zo min mogelijk tijd te verliezen is het fijn om door te kunnen werken tijdens het reizen. Echter wil je natuurlijk niet dat jouw buurvrouw of buurman in het vliegtuig met jou mee kan kijken met wat je aan het doen bent. Een goede oplossing hiervoor is een zwarte privacy-filter. Deze filter zorgt voor de bescherming van jouw gegevens, doordat er vanaf de zijkant een zwart beeld te zien is. Door middel van deze filter kan niemand meer met jou mee kijken en jou uit je concentratie kan brengen. Maak jouw zakenreis zo effectief en succesvol mogelijk.

Hoe bereid jij jouw zakenreis voor?

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!