Places logo
Menu

De bijzondere en meest voorkomende achternamen van Kampen

De bijzondere en meest voorkomende achternamen van Kampen

Kampen, oftewel de eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel, is de grootste plaats in Noordwest-Overijssel. De stad heeft een rijke geschiedenis. Doordat Kampen vroeger sterk gericht was op de IJssel en de Zuiderzee werd het in de dertiende eeuw gezien als een vissers- en handelsstad. Vaak zeggen de achternamen van inwoners ook veel over de geschiedenis van een plaats. Wat zijn de veel voorkomende achternamen van inwoners van Kampen?

Meest voorkomende achternamen

De achternamen Dijk, Weerd en Diender zijn de drie meest voorkomende achternamen in Kampen. De top drie achternamen van Kampen verschilt van de drie meest voorkomende achternamen van Nederland. Jong, Jansen en de Vries zijn namelijk de meest voorkomende achternamen van Nederland. Dijk is wel een bekende naam en staat op de vijfde plaats van Nederland. Dijk wordt gezien als een adresnaam die verwijst naar een plek waar men vandaan kwam of een gebied of landgoed dat men bezat of beheerde. Weerd en Diender kunnen volgens de Nederlandse Familienamenbank gezien worden als beroepsnamen.

Bijzondere achternamen

In de top 20 van meest voorkomende achternamen in Kampen staan de achternamen Sleurink (15) en Kanis (5). Deze namen komen buiten Kampen niet vaak voor in Nederland. Het zijn beide adresnamen die waarschijnlijk verwijzen naar een gebied in of in de buurt van Kampen. Kolk is ook een opvallende naam die naast Kampen veel voorkomt in het nabij gelegen Zwartewaterland. Een andere bijzondere naam is Vinke, deze naam komt naast Kampen veel voor in Emmen en Enschede.

Top 20 meest voorkomende achternamen

Staat uw naam in de top 20? Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

1.Dijk

2. Weerd

3. Diender

4. Bos

5. Kanis

6. Berg

7. Kolk

8. Mulder

9. Vos

10. Visscher
11. Boer

12. Vries

13. Jong

14. Bruggen

15. Sleurink

16. Veen

17. Post

18. Schilder

19. Smit

20. Vinke

Foto: Bigstock

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!