Places logo
Menu

Biddinghuizen: dorp van Walibi, Lowlands en…?

Biddinghuizen: dorp van Walibi, Lowlands en…?

Biddinghuizen kent u misschien van attractiepark Walibi Holland, dat voorheen bekend stond als de Flevohof en Six Flags Holland. Ook het naastgelegen evenemententerrein geniet landelijke bekendheid door festivals als Lowlands. Elk jaar strijken in augustus in Biddinghuizen zo'n 55.000 Lowlanders neer voor het drie dagen durend festival boordevol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Places.nl nam de achternamen van de ruim 6.000 inwoners van Biddinghuizen onder de loep. Welke achternamen komen het meest voor? Places.nl zocht het voor u uit!

Achternaam Bos meest voorkomend

Met stip op nummer één: Bos. Deze achternaam kan gegeven zijn aan iemand die woonde in een bos of bij een plek die bekend staat als 'het' of 'de Bos'. Een andere mogelijke betekenis is dat de achternaam gegeven werd aan de zoon van Bos(se) of Boshard. Boshard betekent zoiets als 'sterk als de boze, de grimmige de trotse'.

Populaire achternamen in Nederland

De top tien wordt aangevuld door Vries en Dijk. De achternaam Vries duidt op een Friese afkomst of iemand met Friese wortels. Vaak wordt gedacht dat het de meest voorkomende achternaam van ons land is. Dat is niet juist: de Jong en Jansen hebben meer naamdragers. De Jong is ook in Biddinghuizen een populaire achternaam en staat op de vierde plaats. De naam is net iets minder populair dan Dijk. Dijk werd als achternaam gegeven aan iemand die op of dicht bij een dijk woonde.

Deze top 10 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. De betekenissen van de achternamen zijn opgezocht in de online familienamenbank van CBG.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!