Bespaar geld door uw hypotheekaanbieder te verlatenBespaar geld door uw hypotheekaanbieder te verlaten

Overstappen naar een andere hypotheekaanbieder kan veel geld opleveren. Uit onderzoek is echter gebleken dat meer dan de helft van de huiseigenaren ingaan op een nieuw rentevoorstel van hun bank, zonder de alternatieven te bekijken. Zonde, want het verschil in rente kan oplopen tot vijftig euro per maand.

Wat te doen met het bespaarde geld

Wanneer u overstapt van hypotheek spreekt u wederom een vaste renteperiode af. Meestal is dit 10 of 20 jaar. Wanneer u 20 jaar lang 50 euro per maand bespaart houdt u relatief veel geld over. Vereniging Eigen Huis adviseert om dit geld te stoppen in het aflossen van uw hypotheek. Dit kan ervoor zorgen dat u bij het einde van de looptijd van uw hypotheek minder kosten heeft, omdat u al een groot deel heeft afgelost.

Overstappen

Het overstappen naar een andere aanbieder kost eenmalig geld, maar dit geld wordt op lange termijn terugbetaald. Ook wordt er ruim van tevoren gemeld dat de rentevaste periode stopt, waardoor er genoeg tijd is om een overstap in gang te zetten. Het vinden van een andere aanbieder kan bijvoorbeeld via internet of via een hypotheekadviseur. Belangrijk is om niet verblind te worden door het aanbod wat uw huidige aanbieder doet. Dit is vaak wel lager dan voorheen, maar wanneer u verder kijkt zal u zien dat er nog andere aanbiedingen zijn.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek