Places logo
Menu

Bespaar geld door uw hypotheekaanbieder te verlaten

Bespaar geld door uw hypotheekaanbieder te verlaten

Overstappen naar een andere hypotheekaanbieder kan veel geld opleveren. Uit onderzoek is echter gebleken dat meer dan de helft van de huiseigenaren ingaan op een nieuw rentevoorstel van hun bank, zonder de alternatieven te bekijken. Zonde, want het verschil in rente kan oplopen tot vijftig euro per maand.

Wat te doen met het bespaarde geld

Wanneer u overstapt van hypotheek spreekt u wederom een vaste renteperiode af. Meestal is dit 10 of 20 jaar. Wanneer u 20 jaar lang 50 euro per maand bespaart houdt u relatief veel geld over. Vereniging Eigen Huis adviseert om dit geld te stoppen in het aflossen van uw hypotheek. Dit kan ervoor zorgen dat u bij het einde van de looptijd van uw hypotheek minder kosten heeft, omdat u al een groot deel heeft afgelost.

Overstappen

Het overstappen naar een andere aanbieder kost eenmalig geld, maar dit geld wordt op lange termijn terugbetaald. Ook wordt er ruim van tevoren gemeld dat de rentevaste periode stopt, waardoor er genoeg tijd is om een overstap in gang te zetten. Het vinden van een andere aanbieder kan bijvoorbeeld via internet of via een hypotheekadviseur. Belangrijk is om niet verblind te worden door het aanbod wat uw huidige aanbieder doet. Dit is vaak wel lager dan voorheen, maar wanneer u verder kijkt zal u zien dat er nog andere aanbiedingen zijn.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!