Berg, Jong en Boer meest voorkomende achternamen EmmeloordAchternamen Emmeloord

Hoewel spellingregels door de jaren heen veranderen, blijven achternamen hetzelfde. Een achternaam is lang geleden opgesteld en kan daardoor interessante informatie over de geschiedenis van iemand vertellen. (van den) Berg, Jong en Boer zijn de meest voorkomende achternamen in Emmeloord. Wat betekenen deze achternamen en wat verbindt de namen aan Emmeloord? Places.nl zocht het uit.

(van den) Berg meest voorkomende achternaam

In het hoge Noorden van Nederland ligt Emmeloord. Met ruim 25 duizend inwoners vormt het de hoofdplaats van de gemeente Noordoostpolder. De achternaam (van den) Berg blijkt de meest voorkomende achternaam in deze plaats. Berg wordt gezien als een herkomstnaam en geeft aan waar men vandaan kwam. Dat de naam veel terugkomt in Emmeloord is te zien aan de vele bedrijven die Berg heten, zoals van den Berg Beheer, Berg advies, Tandprothetische praktijk Bos van den Berg. Het is niet helemaal duidelijk wat de naam Berg aan Emmeloord verbindt. Wellicht was er ooit een berg in de omgeving waar veel mensen woonden.

Adjectief en beroepsnaam

Jong en Boer zijn twee achternamen die ook veel voorkomen in Emmeloord. Jong is een achternaam die in heel Nederland erg populair is. De naam kan gezien worden als een adjectief, dit is een familienaam die is afgeleid van een bijvoeglijk naamwoord, zoals de jonge. De naam Boer verwijst naar het beroep boer en werd dus vaak gegeven aan mensen die dit als beroep hadden. Als uw achternaam Boer is, is er een grote kans dat uw voorouders een boer waren.

Top 20 meest voorkomende achternamen Emmeloord

Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Berg
 2. Jong
 3. Boer
 4. Vries
 5. Visser
 6. Bakker
 7. Dijkstra
 8. Jansen
 9. Vos
 10. Dekker
 11. Mulder
 12. Smit
 13. Veen
 14. Dijk
 15. Bos
 16. Brouwer
 17. Hoekstra
 18. Meijer
 19. Boersma
 20. Jonge

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek