Places logo
Menu

Bakker populaire achternaam in Noord-Holland

Bakker populaire achternaam in Noord-Holland

Noord-Holland is een provincie met veel diversiteit. Inwoners kunnen de zee en duinen opzoeken, de vele natuurgebieden of de drukke steden die daar tussenin liggen. Amsterdam is een drukke stad in Noord-Holland. De stad heeft ongeveer 835.000 inwoners die afkomstig zijn uit 180 verschillende landen. Deze verschillende achtergronden en culturen zorgen voor veel diversiteit in de stad en in de provincie. Maar is deze diversiteit ook terug te zien in de achternamen van bewoners van Noord-Holland? Telefoonboek.nl heeft in haar database gekeken naar de populairste achternamen in Noord-Holland.

Bakker, Jong en Vries

De meest voorkomende achternaam in Noord-Holland is Bakker, deze achternaam komt 2.412 keer voor in het bestand. Bakker is een beroepsnaam en verwijst naar het beroep wat iemand heeft beoefend. Op de tweede plaats staat de naam Jong. Deze naam komt 1.996 keer voor in Noord-Holland. De achternaam Jong is volgens de Familienamenbank een adjectief, dit betekent dat de naam is afgeleid van een bijvoeglijk naamwoord. Op de derde plaats staat de naam Vries met 1.953 vermeldingen in Noord-Holland. Op de vierde plek staat de naam Groot, deze naam heeft 1.921 vermeldingen in de provincie. De naam Visser staat op de vijfde plaats en komt 1.700 keer voor in het bestand.

Populaire achternamen

Hoewel metropoolregio Amsterdam voor veel diversiteit zorgt, verschillen de meest voorkomende achternamen in Noord-Holland niet heel veel met de populaire achternamen van Nederland. De namen Jong en Vries die in Noord-Holland op de tweede en derde plaats staan, staan in Nederland namelijk ook in de top drie van meest populaire namen. De naam Bakker staat op nummer 6 in de meest voorkomende namen van Nederland. Deze naam is dus een stuk vaker te zien in Noord-Holland dan in de rest van het land.

Top tien meest voorkomende achternamen in Noord-Holland
Er is een top tien opgesteld met de meest voorkomende achternamen in Noord-Holland. Het gaat hierbij om het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. Naast de achternamen is het aantal vermeldingen weergegeven.

 1. Bakker (2412)
 2. Jong (1996)
 3. Vries (1953)
 4. Groot (1921)
 5. Visser (1700)
 6. Boer (1693)
 7. Smit (1617)
 8. Dekker (1370)
 9. Berg (1109)
 10. Jansen (1041)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!