Places logo
Menu

Autorijscholen scoren goed op persoonlijke benadering en vakbekwaamheid

Autorijscholen scoren goed op persoonlijke benadering en vakbekwaamheid

Als je 16,5 jaar bent mag je starten met autorijlessen, een spannend moment voor veel jongeren. Hierbij wil je natuurlijk zo goed mogelijk begeleid worden. De ene rijschool is de andere niet, omdat er veel verschillen in de aanpak kunnen zitten. Het is belangrijk dat je voldoende voorbereid bent op het examen en je zo veel mogelijk leert bij je rij-instructeur. Telefoonboek.nl zocht voor je uit hoe rijscholen in Nederland beoordeeld worden. Zijn Nederlanders te spreken over rijscholen of juist niet?

Persoonlijke benadering

In totaal zijn op Telefoonboek.nl 1.273 beoordelingen geschreven over rijscholen. Ruim 66% hiervan is positief, wat inhoudt dat er een beoordeling van een 6,0 of hoger is gegeven. De beoordelingen voor een rijschool zijn vaak heel persoonlijk. Mensen vinden het belangrijk dat zij hun rij-instructeur kunnen vertrouwen. Wanneer dit het geval is zijn mensen hier zeker over te spreken. Zo vertelt een tevreden klant 'Je hebt mij het vertrouwen gegeven dat ik het kan, en daar was ik heel blij mee.' Wanneer een instructeur rekening houdt met persoonlijke wensen wordt dit gewaardeerd. Sommige instructeurs passen hun lessen zelfs compleet aan op de leerlingen.

Vakbekwaamheid

Een goede instructeur heeft volgens de beoordelingen kennis van zaken en is vakbekwaam en geduldig. Als er een relaxte sfeer in de auto hangt wordt dit vaak gewaardeerd door leerlingen. Verder wordt het ook op prijs gesteld als een instructeur moeilijke situaties goed kan uitleggen in begrijpelijke taal. Als laatste is het belangrijk dat er goed naar het examen toe wordt gewerkt, wat ook blijkt uit deze uitspraak van een tevreden klant: 'Een goede voorbereiding voor het examen en daardoor een grote kans om bij hen te slagen'

Negatieve ervaringen

In bijna 34% van de gevallen werd er een onvoldoende aan rijscholen gegeven, dat wil zeggen een cijfer lager dan een 6,0. Een laag slagingspercentage is een van de redenen om een lager cijfer toe te kennen. Verder bestempelen klanten een onprofessionele en ongeduldige houding als negatief. Een uitleg die lastig is te volgen is ook een minpunt. Veel van de negatieve beoordelingen zijn persoonlijk en gaan over negatieve ervaringen van leerlingen. Dit kan per persoon verschillen en hoeft zeker niet voor iedereen te gelden. Daarom zijn in dit artikel enkel de beoordelingen die op feiten berust zijn opgesomd.

Rijlessen met een gerust hart

De overwegend goede beoordelingen laten zien dat je bij verschillende rijscholen en instructeurs met een gerust hart kunt beginnen aan je rijlessen. Een goede klik met de instructeur blijft belangrijk, dus let hierop bij het maken van de keuze voor een rijschool. Reviews op internet kunnen een indruk geven, maar het blijft persoonlijk wat iemand prettig vindt aan een rijschool. Deze wensen en behoeften verschillen vaak per persoon.

De gegevens van de reviews zijn afkomstig van Telefoonboek.nl. Deze beoordelingen bestaan uit cijfers voor de algemene indruk, service en prijs-kwaliteit verhouding. De beoordelaar kan dit cijfer voorzien van een geschreven review, waarin de positief of negatieve ervaring wordt toegelicht.​

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!