Places logo
Menu

Apple, BCC en andere techbedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Apple, BCC en andere techbedrijven telefonisch slecht bereikbaar

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International doen grote elektronicabedrijven onvoldoende tegen kinderarbeid. Met name multinationals zoals Apple, Samsung en Sony blijken niet goed op de hoogte van de herkomst van bepaalde grondstoffen in hun producten. Ondanks de slechte omstandigheden waarin de elektronica wordt gemaakt, worden de smartphones en gadgets in westerse landen wel goed verkocht. Het aantal telefoonwinkels groeit namelijk nog steeds. Mensen kunnen bij een elektronica winkel terecht om een nieuwe smartphone of een andere gadget te kopen. Voor vragen over abonnementen of reparatiekosten kunnen klanten telefonisch contact opnemen met het bedrijf. Dit gaat echter niet altijd zonder problemen, uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat bijna een derde van de elektronicabedrijven telefonisch niet goed bereikbaar is.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 1.437 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "elektronica". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 466 elektronicabedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 32,4% van de gevallen. Dat betekent dat 67,6% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Grote elektronicabedrijven

Er zijn een aantal grotere elektronicabedrijven die vaker in het bestand van onbereikbare telefoonnummers voorkomen. Verschillende winkels van Apple blijken regelmatig de telefoon te missen, er staan namelijk 84 telefoonnummers van Apple in het bestand met drie of meer gemiste oproepen. Naast Apple scoorde het elektronicabedrijf Kijkshop ook niet goed op telefonische bereikbaarheid. Er zijn namelijk 83 filialen met meerdere gemiste oproepen. De winkelketen Kijkshop heeft eind januari een faillissement aangevraagd. Tot slot staat BCC op de derde plaats van slecht bereikbare bedrijven met 61 filialen die drie of meer gemiste oproepen hebben.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van elektronicabedrijven per provincie, dan heeft Zeeland het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven. Daar is 52,5% van de elektronicabedrijven niet goed bereikbaar. Friesland komt als beste uit het onderzoek: daar was 24,4% van de bedrijven niet goed telefonisch bereikbaar. Aangezien in meerdere provincies meer dan de helft van de elektronica bedrijven niet goed bereikbaar zijn, is er zeker ruimte voor verbetering wat betreft de telefonische bereikbaarheid.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Zeeland: 52,5%

 2. Noord-Brabant: 52%

 3. Limburg: 52%

 4. Zuid-Holland: 46,7%

 5. Noord-Holland: 43,2%

 6. Drenthe: 39,6%

 7. Flevoland: 38,7%

 8. Gelderland: 37%

 9. Groningen: 35,7%

 10. Utrecht: 33,7%

 11. Overijssel: 26,3%

 12. Friesland: 24,4%

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!