Places logo
Menu

Een app ontwikkelen in een paar stappen

Een app ontwikkelen in een paar stappen

Heeft u een geweldig idee voor een app? Wellicht voor uzelf of uw bedrijf? Maar hoe pakt u het aan om een eigen app te realiseren? Besteed u het uit of gaat u zelf met programmeertools aan de slag? Places.nl geeft u een concreet plan voor hoe een stapje dichterbij uw eigen app komt.

Een briljant idee

Heeft u een briljant idee? Een app dat goed past bij uw bedrijf en plannen? Denk bij de conceptontwikkeling van uw app ook na over er wel behoefte is aan uw app en wat de doelgroep is. Bent u ervan overtuigd dat uw idee een gat in de markt is? Dan bent u toe aan de volgende fase. Het uitwerken van het idee!

De uitwerking van uw concept

Schrijf op wat uw app moet doen en hoe het moet werken. Gaat uw app werken op Android, iOS, Windows of allemaal. Heeft u nagedacht over het verdienmodel? Hoe moeten de pagina's van de app eruit zien? Noteer alles wat in uw opkomt zodat u over zoveel mogelijk heeft nagedacht. Vervolgens kunt u ook gaan nadenken over een naam voor uw app. Houd er rekening mee dat mensen bij het van zoeken van apps doelbewust kijken. Ze zoeken naar bepaalde app-namen, of bepaalde functies.

App maken

Zodra u weet hoe de app eruit moet gaan zien en wat voor functies de app moet bevatten kunt u gaan beginnen met de realisatie. U zou kunnen kiezen om de app zelf te programmeren, een app-maker te gebruiken of een app-ontwikkelaar in te huren. Hieronder zullen de verschillende mogelijkheden uiteen worden gezet.

Zelf programmeren

Apps worden gemaakt door middel van een programmeertaal en html codes. Voor verschillende platformen, zoals Android, iOS en Windows heeft u verschillende programmeertalen nodig. Vind u het leuk om zelf te programmeren? Dan kunt u zelf een app proberen te bouwen. Houd er wel rekening mee dat het ervaring vereist en veel tijd kost om deze skill aan te leren. U zou ook kunnen overwegen om een cursus of opleiding te volgen tot app ontwikkelaar.

Een app-maker gebruiken

Apps kun je tegenwoordig ook online met behulp van een app maker in elkaar zetten. Er bestaan namelijk websites waar u apps eenvoudig stap voor stap online kunt maken. Houd er wel rekening mee dat u maandelijks een abonnementsprijs kwijt bent.

Uitbesteden aan een app-ontwikkelaar

Heeft u zelf geen tijd, kennis of interesse om met een app-maker aan de gang te gaan? Dan kunt u een app-ontwikkelaar inhuren die kennis heeft van programmeertaal om de app voor u te realiseren. Deze app-ontwikkelaar zorgt dat de app gebouwd wordt en alles werkt naar behoren. Er zijn natuurlijk wel kosten verbonden aan de realisatie van een app door een app-ontwikkelaar. Dit is afhankelijk van het type app, de functies en het ontwerp.

App uitbrengen

Zodra uw app klaar is moet uw app uitgebreid getest worden. Laat uw vrienden of een speciale klantenkring de app goed testen voordat u de app op de markt brengt. Het is afhankelijk van het platform waar u de app op wilt lanceren in welke appstore uw app te vinden is. Dus de Windows-store, de App-store van iOS of de Play Store van Android. Om uw app uit te brengen moet u ook geld betalen aan de appstores. Bij Android gaat het om een eenmalig bedrag, bij iOS betaalt u een jaarlijkse bijdrage. Een app ontwikkelaar kan u helpen bij dit proces.

Uw app promoten

Zodra uw app in de appstore staat is het tijd om uw app te promoten. Zorg voor een goede omschrijving van de app in de appstore. Ook is het belangrijk dat uw app er overzichtelijk en verzorgd uitziet in de appstore. Gebruik belangrijke keywords in de beschrijving zodat de app makkelijk vindbaar is. Wellicht kunt een een hype creëren rondom de lancering van uw app of zorgen dat belangrijke klanten uw app gaan promoten.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!