Places logo
Menu

Angst voor tandarts niet meer nodig: meeste tandartsen worden goed beoordeeld

Angst voor tandarts niet meer nodig: meeste tandartsen worden goed beoordeeld

Een bezoekje aan de tandarts is niet voor iedereen even makkelijk. Tandartsangst is een bekend fenomeen en maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. De angst is vaak veroorzaakt door nare ervaringen in het verleden, griezelverhalen van de omgeving of familieleden die de angst onbewust hebben doorgegeven. Om een bezoekje aan de tandarts zo prettig mogelijk te maken is het belangrijk om een goede tandarts uit te zoeken. Op Telefoonboek.nl hebben duizenden bezoekers een beoordeling achtergelaten bij verschillende tandartsen. Met deze beoordelingen kun je een goed beeld krijgen van de best beoordeelde tandartsen

Beoordelingen

Bezoekers kunnen op Telefoonboek.nl terecht voor het vinden van een telefoonnummer van een persoon of bedrijf. Mensen kunnen daarnaast een beoordeling toekennen aan het bedrijf. Een beoordeling bestaat uit een cijfer op basis van de algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding. Bezoekers kunnen dit cijfer toelichten door een geschreven review toe te voegen. Deze reviews kunnen andere bezoekers van de website helpen om het beste bedrijf te vinden. Veel bezoekers hebben hun tandarts een beoordeling gegeven, er zijn maar liefst 2.190 unieke beoordelingen voor tandartsen.

Ruim voldoende

Tandartsen scoren gemiddeld een ruim voldoende, namelijk een 7,9. Van de in totaal 2.190 beoordelingen waren er 1.708 (78%) positief. Een beoordeling is positief wanneer het minimaal een cijfer boven een zes bevat. Het gemiddelde cijfer van alle positieve beoordelingen is een 9,4. Er waren helaas niet uitsluitend positieve beoordelingen. Van alle reacties waren 482 (22%) beoordelingen namelijk negatief. Het gemiddelde cijfer van alle negatieve beoordelingen was een 2,8.

Positieve ervaringen

Hoewel veel mensen in Nederland last hebben van tandartsangst, blijkt uit de beoordelingen op Telefoonboek.nl dat veruit de meeste mensen een positieve ervaring hebben met hun tandarts. Bijna de helft van de positieve beoordelingen bevat zelfs een extreem hoge beoordeling, zo geven 1.058 mensen hun tandarts een beoordeling met een tien als cijfer. Tandartsen worden vooral gecomplimenteerd met hun professionaliteit, deskundigheid en vriendelijkheid. Bezoekers vinden het ook erg prettig als de tandarts persoonlijk te werk gaat en begrip heeft voor de bezoeker. In sommigen gevallen wordt zelfs de humor van de tandarts benoemd.

Slechte bereikbaarheid

Helaas zijn niet alle ervaringen met tandartsen positief. In de meeste negatieve beoordelingen beschrijven mensen dat zij het jammer vinden als de tandarts telefonisch slecht bereikbaar is, vooral bij noodgevallen is dit erg vervelend. Daarnaast vinden mensen de tandarts soms te duur, slordig en onvriendelijk. Voor mensen met tandartsangst is het daarom slim om een tandarts te kiezen die wel veel goede beoordelingen heeft.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!