Places logo
Menu

Amsterdammers onder de loep: wat zijn de meest voorkomende achternamen?

Amsterdammers onder de loep: wat zijn de meest voorkomende achternamen?

Amsterdam is een geliefde stad door veel mensen, zowel door Amsterdammers zelf als de vele toeristen. Inwoners ergeren zich aan de grote hoeveelheid toeristen in Amsterdam. De populariteit van Amsterdam zorgt namelijk voor een enorme drukte op straat, overlast en een oververhitte huizenmarkt. Hierdoor wordt het voor de echte Amsterdammers soms lastig om van de stad te genieten. Wie zijn deze echte Amsterdammers eigenlijk? Telefoonboek.nl heeft de meest voorkomende achternamen in de stad onder de loep genomen. Bent u benieuwd of uw naam in de top 20 voorkomt? Lees dan snel verder.

Vries, Jong en Bakker

De achternaam Vries is op basis van het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl de meest voorkomende achternaam in Amsterdam. Naast de Vries komen de achternamen Jong en Bakker ook veel voor in Amsterdam. Het beeld in Amsterdam komt overeen met veel voorkomende achternamen in heel Nederland. De achternamen Jong en Vries staan namelijk beide in de landelijke top drie. Sterker nog, alle namen uit de top 10 van Amsterdam staan in de top 13 van Nederland.

Beroepsnamen

Het valt op dat in de top 20 van meest voorkomende achternamen in Amsterdam veel beroepsnamen voorkomen. Dit zijn namen die zijn afgeleid van werkwoorden en verwijzen naar handelende personen. De namen Bakker, Visser, Smit, Boer, Dekker, Kok, Meijer (verhuurder) en Mulder (molenaar) behoren tot deze categorie. Het is niet duidelijk waarom dit soort achternamen populair zijn in Amsterdam.

Top 20 meest voorkomende achternamen Amsterdam

De top 20 meest voorkomende achternamen is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl. Op Telefoonboek.nl staan talloze gegevens van personen en bedrijven.

 1. Vries
 2. Jong
 3. Bakker
 4. Visser
 5. Groot
 6. Smit
 7. Jansen
 8. Boer
 9. Berg
 10. Meijer

  Staat uw naam niet in de top tien? Wellicht wel in de top 10 tot en met 20.
 11. Dijk
 12. Bos
 13. Veen
 14. Vos
 15. Mulder
 16. Dekker
 17. Wit
 18. Janssen
 19. Kok
 20. Leeuwen

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!