Places logo
Menu

Achternamen Venray herkenbaar door Limburgs dialect en Zuidelijke invloeden

Achternamen Venray herkenbaar door Limburgs dialect en Zuidelijke invloeden

De maanden vliegen voorbij en het einde van het jaar is alweer in zicht. Natuurlijk kunnen we van oktober niet meteen naar de feestmaand december, maar zit er nog een maand tussen: november. In deze maand is het onder andere de elfde van de elfde, traditiegetrouw de aftrap van het carnavalsseizoen. Carnaval wordt in Limburg ook wel vastelaovend genoemd. Venray wordt tijdens de vier feestelijke dagen in februari Piëlhaazeriek genoemd, maar viert al een eigen feestje op de elfde van de elfde: Enkeltje Venray. Places Nieuws zette de populairste achternamen in deze stad voor je op een rijtje.

Namen uit het Zuiden

Op één in Venray staat de familienaam Janssen. Dit is een van de meest voorkomende namen in Limburg en is afgeleid van Jan/Johannes. Hoewel in Venray en Limburg deze naam vaker voorkomt met een dubbele 's', is in Nederland de variant met een enkele 's' populairder. Ook Arts is afgeleid van een voornaam, namelijk Art of Aard. Deze naam komt niet alleen vaak voor in Limburg, maar ook in Noord-Brabant en Gelderland. Dat geldt ook voor nummer drie van de top twintig: Hendriks.

Typisch Venrayse namen

De achternaam Poels komt nergens zo vaak voor als in Venray. Dit is een adresnaam, die verwijst naar een poel in de Venrayse wijk Veltum. Ook Linders komt in Venray vaker voor dan in de rest van het land. De Limburgse spelling is ook terug te zien in deze namen: zo komt naast Hendriks ook Hendrikx voor en staat Peters lager in de lijst dan Peeters.

Top 20 meest voorkomende achternamen Venray

Ben je benieuwd of jouw achternaam vaak voorkomt in Venray? Hieronder vind je de top 20, die gebaseerd is op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Janssen
 2. Arts
 3. Hendriks
 4. Peeters
 5. Jansen
 6. Jacobs
 7. Smits
 8. Swinkels
 9. Linders
 10. Poels
 11. Hermans
 12. Philipsen
 13. Stevens
 14. Vermeulen
 15. Rutten
 16. Claessens
 17. Martens
 18. Peters
 19. Willems
 20. Hendrix

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!