Places logo
Menu

Achternamen onderzoek: Montfoort divers, maar ook eigen originele parels

Achternamen onderzoek: Montfoort divers, maar ook eigen originele parels

Telefoonboek.nl neemt zo nu en dan de tijd om op lokaal niveau achternamen te analyseren uit haar database. Montfoort kwam naar voren vanwege de diversiteit, maar toch ook originaliteit op het gebied van haar inwoners. Neem een kijkje in de top 20 die wij voor u opstelde en controleer of u er tussenstaat.

Diversiteit in Montfoort

Montfoort ligt mooi in het midden van het land, vlakbij Utrecht en tussen Woerden, Nieuwegein en Oudewater in. Dit is op het eerste oog ook terug te zien in de top 20 van meest voorkomende achternamen in de stad. Als uitvalshoek voor inwoners van Utrecht is te zien dat de achternamen voornamelijk oorsprong hebben uit andere gemeenten van het land. Berg, de nummer één, komt bijvoorbeeld het meest voor in Utrecht, gevolgd door Amsterdam en Rotterdam. Jong komt het meeste voor in Amsterdam en is een typisch Nederlandse achternaam, maar ook typisch Surinaams of Chinees. Bruin komt juist weer uit de gemeente Harenkarspel, waar de achternaam 273 keer voorkomt. Montfoort blijkt dus een erg diverse plaats met achtergronden uit heel Nederland.

Originaliteit van Montfoortse achternamen in relatie tot Utrecht

De groei van Utrecht is al langer onderwerp van gesprek. Gezinnen die een plek zoeken om hun kinderen op te voeden in een andere plaats nabij Utrecht kiezen mogelijk voor Montfoort. Dit lijkt terug te zien in de achternamen top 20. Eerder werd Berg al genoemd als Utrechtse achternaam, maar ook Schaik (513) en Verhoef (292) komen het meeste voor in de gemeente Utrecht in vergelijking met de rest van Nederland. Maar Montfoort heeft zo ook zijn eigen parels. Vendrig is bijvoorbeeld het vaakst gevonden in Montfoort, Vergeer komt het meest voor in Woerden, Montfoort en Oudewater en ook Vlooswijk vindt hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong in Montfoort.


Top 20 meest voorkomende achternamen Montfoort

 1. Berg
 2. Vendrig
 3. Jong
 4. Linden
 5. Vergeer
 6. Bruin
 7. Bos
 8. Leeuwen
 9. Spruit
 10. Vliet

Staat uw naam niet in de top 10? Wellicht wel in de top 10 - 20

 1. Horst
 2. Schaik
 3. Vlooswijk
 4. Wit
 5. Dijk
 6. Groot
 7. Kolfschoten
 8. Kooten
 9. Verhoef
 10. Bakker

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!