Places logo
Menu

Achternamen inwoners Bunnik hebben de meest uiteenlopende betekenissen

Achternamen inwoners Bunnik hebben de meest uiteenlopende betekenissen

De bewoningssporen in de omgeving Bunnik gaan terug tot in de IJzertijd. Het dorp Bunnik is eeuwen later in de achtste/negende eeuw ontstaan. Pas veel later, in de Franse tijd (1811), zijn in ons land de achternamen vastgelegd. Waar verwijzen de achternamen van de inwoners van Bunnik naar? Places.nl onderzocht het!

Eén naam, meerdere betekenissen

Vos is de meest voorkomende achternaam in Bunnik. Dit is meteen een naam met veel mogelijke betekenissen. Vos kan namelijk een achternaam zijn voor iemand die woonde in een huis of herberg genaamd De Vos of bijvoorbeeld De Rode Vos. Daarnaast kan het een bijnaam zijn voor iemand die 'als een vos' is. Denk hierbij aan zo sluw als een vos of zo rood als een vos. Een bijnaam voor een jager is de derde mogelijke verklaring van deze achternaam. Ten slotte, zou het ook een patroniem kunnen zijn. Dit is een vadersnaam voor de zoon van iemand met de voornaam Vos(se)/Fos(se).

Verwijzingen naar water

Dat Jansen (plek twee) een patroniem is, dat staat vast. Deze naam werd gegeven aan zonen van Jan en maakt de familierelatie tussen vader en zoon kenbaar. Visser (plek drie) heeft ook een duidelijke betekenis, deze achternaam verwijst namelijk naar het beroep van visser. De achternaam Vliet (plek vier) heeft ook met water te maken. Dit is namelijk een adresnaam, gegeven aan mensen die dichtbij de Vliet woonden. Dit is een kanaal in Zuid-Holland, dat van Leiden naar Leidschendam-Voorburg loopt. Tot verwijst adresnaam Dijk ook naar water: het tegenhouden daarvan of een vijver (diek).

Benieuwd of uw achternaam in de top twintig staat? Bekijk het hieronder!

Deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!