Places logo
Menu

Achternamen in Zaandam vaak beroepsnamen

Achternamen in Zaandam vaak beroepsnamen

Zaandam is een stad gelegen in de provincie Noord-Holland. Met ruim 76.000 inwoners is het qua inwonertal de grootste plaats binnen de gemeente Zaanstad. In Zaandam vind je een unieke buurt, namelijk de 'Zaanse Schans'. Hier kun je de 18e en 19e eeuw weer herleven en een kijkje nemen in de belangrijkste bloeiperiode van de Zaanstreek. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van verse koeken, kijk in het pakhuis waar klompen van gemaakt worden en neem een kijkje in de kaasmakerij. De Zaanstreek is het oudste industriegebied van West - Europa. Hier waren ooit zo'n zeshonderd windmolens tegelijkertijd actief. De Zaanse Schans is een uniek stukje van Nederland met veel geschiedenis. Maar wie zijn nou eigenlijk de inwoners van deze historische en ondernemende stad? Telefoonboek.nl zocht het voor je uit.

De 3 meest voorkomende namen in Zaandam

Achternamen zijn vaak afkomstig van patroniemen of zijn ontstaan uit beroepen, eigenschappen en geografische plaatsen. De naam 'Vries' komt het meeste voor in Zaandam. De Vries verwijst naar de provincie Friesland. Op tweede plaats staat 'Bakker' met 57 vermeldingen gevolgd door Visser met 53 vermeldingen. Bovendien staat 'Vries' in de top 3 van meest voorkomende achternamen in Nederland.

Meer dan de helft beroepsnamen

Het is opvallend dat achternamen afgeleid van een beroep erg populair zijn in Zaandam. Hieruit blijkt dat deze stad al sinds de Middeleeuwen bloeide en bruiste van de ondernemers en handelslieden. Misschien ook niet gek gezien dat deze stad van oudsher al een van de meest handels rijke gebieden van Nederland was. In de top 20 van de meest voorkomende achternamen in Zaandam blijkt dat maar liefst meer dan de helft van de achternamen afkomstig zijn van een beroep.

Top 20 meest voorkomende achternamen in Zaandam

1. Vries

2. Bakker

3. Visser

4. Boer

5. Jong

6. Smit

7. Groot

8. Berg

9. Dekker

10. Vos

11. Prins

12. Bos

13. Jansen

14. Wit

15. Mulder

16. Schaap

17. Meijer

18. Dam

19. Horst

20. Jonker

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!