Places logo
Menu

Achternamen in Terneuzen verwijzen naar strijdlustige en dappere voorouders

Achternamen in Terneuzen verwijzen naar strijdlustige en dappere voorouders

Omgeven door de Westerschelde en de Noordzee is Zeeuws-Vlaanderen met zijn uitgestrekte stranden een geliefde bestemming van badgasten en natuurliefhebbers. Vanuit de rest van Nederland is Zeeuws-Vlaanderen alleen over land via België of door de Westerscheldetunnel te bereiken. De tunnel is met zijn lengte van 6,6 meter de langste verkeerstunnel van Nederland en tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen. Wie wel eens op vakantie is geweest naar Zeeuws-Vlaanderen, zal Terneuzen vooral kennen als Terneuzen (TOL). Natuurlijk zijn er niet alleen vakantiegangers die door de toltunnel reizen, maar ook trotse geboren en getogen Zeeuwen. Places Nieuws zocht voor je uit welke achternamen in het Zeeuwse Terneuzen vaak voorkomen.

Nederlandse top 20

Zes van de namen in de top 20 van Terneuzen staan ook in de landelijke top 20: Jansen, Bakker, Dekker, Meijer, Vos en Visser. Veel van deze namen zijn beroepsnamen, wat inhoudt dat deze achternamen verwijzen naar beroepen. Bakker en Visser spreken voor zich, Dekker verwijst naar een voorvader die riet- of dakdekker was en Meijer staat voor rentmeester.

Zeeuws-Vlaamse achternamen

Op nummer één in de lijst staat Hamelink. Alhoewel de naam Hamelink in de rest van Zeeland ook wel voorkomt, is deze naam vele malen populairder in Terneuzen. Hamelink is een afleiding van de Germaanse voornaam Amalrik, wat staat voor strijdlustige, ijverige heerser. Dieleman is ook typisch Zeeuws en komt vooral in Oost-Zeeuws-Vlaanderen voor. De naam Dieleman is afgeleid van de Germaanse voornaam Theudilo, wat dapper of machtig onder het volk betekent.

Deze 20 namen komen het vaakst voor in Terneuzen

Woon jij in Terneuzen en wil je weten of jouw achternaam vaak voorkomt in je woonplaats? Bekijk dan snel de top 20. Deze is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl

 1. Hamelink
 2. Dieleman
 3. Jansen
 4. Velde
 5. Jonge
 6. Bakker
 7. Dekker
 8. Meijer
 9. Verhelst
 10. Vos
 11. Visser
 12. Bruijne
 13. Maas
 14. Zeeuw
 15. Meeusen
 16. Scheele
 17. Dees
 18. Hooft
 19. Faas
 20. Putter

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!