Places logo
Menu

Achternaam De Vries populair in Drenthe

Achternaam De Vries populair in Drenthe

Drenthe staat bekend om de hunebedden die over de landschappen van de provincie verspreid liggen. In de steentijd werden deze bezienswaardigheden waarschijnlijk gebruikt als grafkamers. De hunebedden tonen aan dat Drenthe een rijke geschiedenis kent. Maar is dit ook terug te zien in de achternamen van de inwoners van de provincie? Welke achternamen komen vaak voor in Drenthe? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Invloeden van omgeving

De ligging van Drenthe tussen Friesland, Groningen, Eemsland en Overijssel heeft invloed op het familienamenbestand. Dit is te zien aan de meest voorkomende achternaam van Drenthe: De Vries. Deze achternaam staat met 745 vermeldingen op de eerste plaats en verwijst veelal naar de herkomst plaats Friesland. De achternaam Boer staat op de tweede plaats met 562 vermeldingen. Op de derde plaats staat de achternaam Mulder met 503 vermeldingen. Op de vierde plaats staat de naam Bos met 485 vermeldingen. Tot slot staat de naam Vos op de vijfde plaats met 479 vermeldingen.

Bos en Vos

De namen Bos en Vos lijken op elkaar maar hebben verschillende betekenissen. De achternaam Bos kan verwijzen naar een voornaam of naar een woonplaats. Vos kan afgeleid zijn van een huisnaam, een bijnaam voor een persoon of een bijnaam voor een jager. Deze verklaringen zijn terug te vinden op de website van de Nederlandse Familienamenbank.

Top tien meest voorkomende achternamen Drenthe

Er is een top tien van de meest voorkomende achternamen in Drenthe opgesteld. Dit is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

  1. De Vries (745)
  2. Boer (562)
  3. Mulder (503)
  4. Bos (485)
  5. Vos (479)
  6. Veen (474)
  7. Bakker (438)
  8. Smit (407)
  9. De Jong (334)
  10. De Jonge (314)

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!