Places logo
Menu

Achterban vakbond FNV maakt zich zorgen: vakbond eist bevriezing AOW-leeftijd

Achterban vakbond FNV maakt zich zorgen: vakbond eist bevriezing AOW-leeftijd

Voordat FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) akkoord gaat met een nieuw pensioenstelsel wil de vakbond dat de pensioenleeftijd voorlopig vast blijft staan op 66 jaar. Dat zegt Tuur Elzinga, vicevoorzitter van de bond. De overheid is van plan de AOW-leeftijd tot 2021 stapsgewijs naar 67 jaar te verhogen. Volgens Elzinga maakt de achterban van de FNV zich zorgen over deze verhoging.

Stijging pensioenleeftijd

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft onlangs laten weten zijn plannen voor het verhogen van de pensioenleeftijd niet aan te passen. De AOW-leeftijd stijgt volgens hem omdat mensen gemiddeld langer leven. Tot 2022 wordt de AOW-leeftijd stapsgewijs verhoogd naar 67 jaar en drie maanden, daarna wordt de AOW-leeftijd aan de prognose van de levensverwachting gekoppeld.

Levensverwachting KPMG

Accountants- en advieskantoor KPMG heeft aangetoond dat de levensverwachting dit jaar bijna een half jaar lager ligt dan eerdere prognoses. Zo zouden 65-jarige vrouwen een half jaar minder lang leven dan eerdere verwachtingen. Dit komt doordat er meer mensen overlijden als gevolg van strenge winters en hardnekkige griepepidemieën. Voor mannen die dit jaar worden geboren ligt de levensverwachting bijna een half jaar lager dan in eerder vastgestelde prognoses en voor vrouwen bijna een jaar. Deze minder snel stijgende levensverwachting heeft invloed op de stijging van de AOW-leeftijd. KPMG gaat ervan uit dat de overheid op basis van deze cijfers besluit dat de AOW-leeftijd van zeventig jaar niet in 2044 wordt bereikt, maar pas in 2047.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!