Places logo
Menu

Websites van elektriciens en elektrisch installateurs: online veilig groene stroom opzoeken?

Websites van elektriciens en elektrisch installateurs: online veilig groene stroom opzoeken?

Groene stroom komt uit waterkracht, windenergie, zonne-energie of biomassa. Het komt dus uit duurzame bronnen. Duurzame energie is energie waar de mensheid voor onbeperkte tijd over beschikt . In het kader van Earth Day, wat plaatsvond op 22 april 2019, waarbij het doel is om consumenten bewust te laten nadenken over hun eigen gedrag, zocht Places.nl voor uit waar u veilig online groene energie kunt opzoeken.

Wat is een veilige verbinding?

Elektrisch installateurs en elektriciens worden onder de loep genomen om te onderzoeken hoeveel websites werken en hoe veilig deze zijn. De veiligheid van een website is vaak te zien aan een (groen) slotje wat voor de URL staat. Ook heeft een veilige website een HTTPS verbinding. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en betekent dat communicatie tussen de bezoeker en de server van de website versleuteld wordt. Het is belangrijk om hierop te letten wanneer u gevraagd wordt uw gegevens achter te laten.

SSL-Certificaat

Om een HTTPS verbinding te krijgen is een SSL-certificaat nodig. SSL staat voor Secure Sockets Layer en bevat encryptie-protocollen voor communicatie tussen computers. Het is een kenmerk van een veilige website. Het zorgt ervoor dat er niet meegelezen kan worden met wat wordt verstuurd op de website en voorkomt dat informatie die gestuurd wordt naar, of afkomstig is van, een website aangepast wordt.

9% van websites elektrisch installateurs is veilig

In totaal werden 111 websites van elektrisch installateurs onderzocht. Hiervan bleek 62% werkend te zijn. Ook is onderzocht hoeveel van deze websites beschikken over een onveilige HTTP verbinding of een veilige HTTPS verbinding. Hieruit bleek dat maar liefst 52% van de elektrisch installateurs een onveilige website heeft. 9% voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

Hoe scoren elektriciens?

In totaal werden 10.587 websites van elektriciens onderzocht, waarvan 25% bleek te werken. Dit komt neer op 2.600 websites. Van deze websites beschikt maar 3% over een HTTPS verbinding. Dit betekent dat maar een heel klein deel van de elektriciens voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

Responsive webdesign

Een responsive webdesign is een design dat meeschaalt naar het formaat van het beeld waarop een website wordt bekeken. Het gaat dus om de mobielvriendelijkheid van een website en of deze toegankelijk en goed zichtbaar is vanaf zowel een desktop, tablet als smartphone. Van de onderzochte websites heeft 31% van de elektriciens een responsive design. Dit betekent dat het grootste deel van de websites niet gebruiksvriendelijk is en 69% niet meeschaalt naar een ander schermformaat.

In het onderzoek is gekeken naar websites van elektriciens en elektrisch installateurs die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 111 websites van elektrisch installateurs en 10.587 websites van elektriciens beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!