Places logo
Menu

Waarde creëren in het digitale tijdperk met Industry X.O

Waarde creëren in het digitale tijdperk met Industry X.O

Het digitale landschap verandert. Industry X.O is een raamwerk voor een digitale hervorming van een industrie, waarbij organisaties digitale technologieën kunnen gebruiken om hun core business te transformeren. Dit concept, wat ontwikkelt is door Accenture, is bedoeld voor bedrijven om waarde te creëren in het huidige digitale tijdperk. Accenture is een internationaal organisatieadviesbureau.

Groeiende verbondenheid met het Internet of Things

De wereld verandert. Mensen interacteren niet alleen met vrienden en kennissen om hen heen, maar ook met digitale apparaten. Door het Internet of Things (IoT) raakt alles steeds meer verbonden met elkaar. Een voorbeeld hiervan is een koelkast die zelf een voorraad bestelt wanneer deze op is geraakt. Mensen leven dus steeds vaker samen met slimme producten. Deze groei gaat hard. Het is bepalend voor hoe mensen werken en efficiënt en effectief te werk kunnen gaan. Industry X.O is eigenlijk een raamwerk voor hoe organisaties om kunnen gaan met deze groeiende verbondenheid.

Industry X.O

Met deze industrie hoopt Accenture dat meer organisaties fabrieken moderniseren en meer zullen investeren in slimme systemen voor op de werkvloer. Bedrijven die wel met IoT werken, zijn alsnog niet drastisch veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden. Met dit raamwerk hoopt Accenture dat elke industrie de overstap kan maken naar de slimmere vorm van werken. Hierbij worden technologieën gecombineerd om bedrijfsresultaten te behalen. Op dit moment heeft technologie een impact op business modellen, grenzen van industrieën en verandert het de manier waarop gewerkt wordt. Voor managers kan dit veel inspanning kosten om hun team of afdeling mee te laten gaan in de verandering.

The Outcome Economy

IoT zal veranderen hoe bedrijven intern werken, maar ook hoe zij samenwerken met anderen. Dit leidt tot 'het einde van een product' en maakt ruimte voor een nieuwe soort economie: The Outcome Economy. Bedrijven zullen hier niet concurreren op het verkopen van producten en services, maar op het leveren van meetbare inzichten die relevant zijn voor de klant. Het gaat dus niet om het creëren van waarde voor aandeelhouders, maar voor alle stakeholders. Door de snelle ontwikkelingen en alle data die beschikbaar zijn door het IoT is dit mogelijk. The Outcome Economy is onderdeel van een verandering van producten naar services naar uitkomsten. Deze stappen worden hieronder toegelicht:

Operationele efficiëntie:

​Het gaat hier om kostenvermindering en het verbeteren van de werknemer in termen van productiviteit, veiligheid en werkomstandigheden.

Nieuwe producten en services:

Nieuwe business modellen ontstaan. Er komen hybride vormen van producten en services, waarbij er wordt betaald per gebruik.

Outcome Based Economy:

Er zijn nieuwe verbonden ecosystemen waarin gewerkt wordt met platformen. In ecosystemen is alles met elkaar verbonden.

Autonome pull economie:

Aanbod wordt continu bijgehouden en dit proces is volledig geautomatiseerd. Grondstofgebruik kan geoptimaliseerd worden en verspilling wordt tegengegaan.

De laatste twee stappen zijn onderdeel van een langer termijn plan.

Hoe zit het Industry X.O raamwerk eruit?

Er zijn vijf stappen die worden onderscheiden door Accenture:

  1. Hyper personalisatie en nieuwe ervaringen;
  2. Ecosystemen en slimme apparaten;
  3. Platformen en analytica;
  4. Slimme producten;
  5. Engineering en productie.

Ten eerste is een groei nodig om deze eerste 2 à 3 stappen te realiseren. Deze eerste 2 à 3 stappen zorgen voor een snelle, disruptieve verandering die de regels van concurrentie tussen bedrijven zal veranderen. Door slimme producten te verbinden worden nieuwe hyper gepersonaliseerde producten en ervaringen aangeboden. Daarnaast moet de kern van het bedrijf getransformeerd worden. Dit gebeurt in stap 4 en 5. Het gaat hier om het ontdekken van nieuwe niveaus van efficiëntie, terwijl daarnaast investeringen worden gedaan om het bedrijf verder te laten groeien. Het nog slimmer maken van producten is hier een belangrijke activiteit.

De huidige industrieën zullen zich verder ontwikkelen, waarbij digitalisatie en technologie centraal zullen blijven staan. Industry X.O kan een uitkomst zijn om digitale kansen te grijpen en verder te ontwikkelen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!