Places logo
Menu

Verhuizen wordt een stuk gemakkelijker: bedrijven zijn telefonisch goed bereikbaar

Verhuizen wordt een stuk gemakkelijker: bedrijven zijn telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat men goed moet opletten bij het vinden van het juiste verhuisbedrijf. Er zijn namelijk veel prijsverschillen tussen de bedrijven. Zo kunnen de kosten van een verhuizing van dezelfde inboedel uiteenlopen van 337 euro tot 2313 euro. Verhuisbedrijven die bij Erkende Verhuizers zijn aangesloten blijken vaak duurder te zijn dan bedrijven die geen Erkende Verhuizer te zijn. Voor vragen en klachten kunnen klanten telefonisch contact opnemen met het verhuisbedrijf. Maar zijn de bedrijven in deze sector telefonisch goed bereikbaar? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 838 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "verhuisbedrijf". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij slechts 13 verhuisbedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 1,6% van de gevallen. Dat betekent dat 98,4% van de verhuisbedrijven weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Uit de resultaten van het onderzoek naar de telefonische bereikbaarheid van verhuisbedrijven blijkt dat de meeste verhuisbedrijven telefonisch goed bereikbaar zijn. Zo zijn er in de provincies Groningen, Flevoland, Friesland, Drenthe, Overijssel en Zeeland geen verhuisbedrijven gevonden die drie of meer gemiste oproepen hebben. In de provincie Utrecht zijn daarentegen wel een aantal slecht bereikbare verhuisbedrijven. Namelijk 4,9% van de verhuisbedrijven in Utrecht was telefonisch niet goed bereikbaar.

Goed bereikbaar

Uit dit onderzoek blijkt dat de meeste verhuisbedrijven goed telefonisch bereikbaar zijn. Dit is goed nieuws, mensen die willen verhuizen kunnen daardoor zo snel mogelijk worden geholpen. Bovendien kan er tijdens een verhuizing nog weleens wat mis gaan, zoals spullen die kwijt raken of worden beschadigd. Het is dan fijn als klanten zo snel mogelijk het bedrijf telefonisch kunnen bereiken.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

  1. Utrecht: 4,9%
  2. Noord-Brabant: 3,3%
  3. Gelderland: 2,7%
  4. Limburg: 2,2%
  5. Zuid-Holland: 1,4%
  6. Noord-Holland: 1,2 %
  7. Groningen, Flevoland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Zeeland: 0%

Foto: Bigstock

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!