Places logo
Menu

Veel voorkomende achternaam in Roermond blijkt ook in Engeland populair te zijn

Veel voorkomende achternaam in Roermond blijkt ook in Engeland populair te zijn

De Limburgse stad Roermond staat bekend om de Designer Outlet die veel bezoekers vanuit het hele land trekt. Naast de bekende outlet heeft de historische binnenstad van Roermond ook veel te bieden. De Bourgondische binnenstad wordt door velen gezien als een gezellige plaats. De stad telt in totaal 57.268 inwoners, waarvan de meeste mensen uit Nederland komen. Toch zijn er ook inwoners met een andere achtergrond. Zo is bijna 30 procent van de inwoners van Roermond afkomstig uit een ander land. Telefoonboek.nl zocht uit of deze diversiteit terug te zien is in de achternamen van de inwoners.

Engelse naam Cox

De meest voorkomende achternamen in Roermond zijn Janssen, Smeets en Cox. Het is niet gek dat Janssen en Smeets op nummer een en twee staan, dit zijn namelijk de meest voorkomende namen in meerdere Limburgse steden. De naam Cox komt minder vaak voor maar wordt wel veel gebruikt in Limburg. De naam komt het meeste voor in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is dus vrij opvallend dat deze 'Engelse' naam ook vaak in Roermond voorkomt. Volgens de Nederlandse Familienamenbank is deze naam afgeleid van een beroep en geschreven volgens oude spelling. Wellicht stamt de naam af van het beroep kok.

Limburgse variant

De achternamen Geraedts en Maessen staan op de vierde en tiende plaats en zijn typisch Limburgse namen. De namen zijn geschreven volgens oude spelling blijkt uit de Nederlandse Familienamenbank. Zo is de naam Geraedts een specifiek Limburgse variant van Gerard of Gerrits. Deze namen zijn typisch Nederlands want ze komen in geen ander land zo vaak voor als in Nederland. Op de zestiende plaats staat de naam Schmitz. Deze achternaam is niet typisch Nederlands aangezien die vaker in Duitsland voorkomt dan in Nederland. Schmitz kan dus een Duitse naam genoemd worden.

Top 20 meest voorkomende achternamen Roermond

 1. Janssen
 2. Smeets
 3. Cox
 4. Geraedts
 5. Schreurs
 6. Evers
 7. Wolters
 8. Beek
 9. Engelen
 10. Maessen

  Staat jouw naam niet in de top tien, wellicht staat hij wel in de top 20.
 11. Simons
 12. Peeters
 13. Timmermans
 14. Jansen
 15. Kessels
 16. Schmitz
 17. Bremmers
 18. Linssen
 19. Peters
 20. Hendriks

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!