Places logo
Menu

Update: wat is het vooruitzicht van de Bitcoin?

Update: wat is het vooruitzicht van de Bitcoin?

Natuurlijk is het altijd lastig om op zo"n vraag antwoord te geven. Als daar een definitief antwoord op gegeven kon worden, dan waren we allemaal hartstikke rijk - of juist niet. De recente dalingen in verschillende cryptovaluta, met name Bitcoin, zorgden links en rechts voor wat paniek. Enkele andere signalen in de crypto-wereld voorspellen echter dat het einde van Bitcoin voorlopig nog niet nabij is.

Wat daalt, kan ook weer stijgen

De markt van financiële activa fluctueert constant; dat geldt voor zowel aandelen als voor cryptovaluta. Toen de Bitcoin onlangs daalde van 20.000 naar bijna 10.000 dollar, begon het vertrouwen in de digitale munteendheid bij verschillende belanghebbenden langzaam te verdwijnen. Ook de toekomst van andere crypto"s werd minder rooskleurig ingeschat, aangezien deze ook in waarde daalden - een fenomeen dat zich meestal voordoet als de Bitcoin een dip ondervindt.

Maar de dip betekent zeker nog niet het einde van de munt, er is nog geen reden voor paniek. Zoals verschillenden al hebben aangekaart was er in juli 2017 een soortgelijke daling, waardoor er ook weer een hoop zorgen ontstond. De munt is er echter uitgeklommen en zelfs gestegen naar een waarde van 20.000 dollar. Natuurlijk is dat geen garantie dat het nu weer gaat gebeuren, maar de situatie is niet veel anders dan toen. Er zijn zelfs een paar voordelige ontwikkelingen die destijds niet speelden.

Azië omarmt crypto

De munt wordt steeds vaker erkend door officiële organisaties, met name in Azië. Zo heeft de Mitsubishi Finance Group (MUFG), de grootste bank in Japan, haar eigen crypto-beurs geïntroduceerd. De Kookmin Bank, de op een na grootste bank in Zuid-Korea, heeft Bithumb en Korbit overgenomen - de twee grootste crypto-beurzen in het land.

De recente Bitcoin-crash zorgde er echter wel voor dat mensen in Zuid-Korea bang waren dat er strengere regels zouden worden toegepast op de munt. De overheid overwoog zelfs een verbod op crypto-beurzen. Om dit te voorkomen, ondertekende genoeg Koreanen een petitie op de website van de overheid. In totaal zijn er meer dan 200 duizend handtekeningen opgehaald. Volgens de Koreaanse wet moet de overheid reageren op een petitie wanneer dat aantal is behaald in minder dan 30 dagen.

Lightning Network

Begin 2018 is er een ook een andere nieuwe ontwikkeling doorgevoerd in de Bitcoin-markt. Een die volgens crypto-analisten belangrijk is voor de toekomst van de munt; het nieuwe Lightning Network, een verbeterde versie van de Blockchain (het platform waarop men met cryptovaluta betaalt). Het Lightning Network is ontwikkeld om problemen met Blockchain-transacties op te lossen.

Het probleem was dat betalingen in de Blockchain beperkt waren tot slechts één megabyte, waardoor grote transacties lastiger verwerkt konden worden. Daardoor betaalde iemand 25 euro aan transactiekosten, waardoor kleine Bitcoin-betalingen niet voordelig waren.

Sinds de introductie van het Lightning Network is dit echter niet meer het geval. Het netwerk belooft transactie te verwerken in een oogwenk voor weinig tot geen transactiekosten. Dus niet alleen is dit netwerk goedkoper, het is ook nog eens een stuk sneller.

Nog genoeg vertrouwen

Deze verschillende factoren hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen in de Bitcoin nog lang niet is verdwenen.

De toekomst voorspellen is natuurlijk niet mogelijk, maar door toch de verschillende ontwikkelingen in de crypto-wereld in de gaten te houden, kan er altijd wel een schatting worden gemaakt van de toekomst. Velen maken zich maar weinig zorgen over de "crash", terwijl bepaalde partijen zoals banken blijven waarschuwen voor crypto-investeringen. Er moet dan natuurlijk wel rekening worden gehouden met het feit dat cryptovaluta en de Blockchain een ontzettend grote bedreiging zijn voor banken als ze populair genoeg worden.

Waar we in westerse landen vaak nog zien dat de banken crypto-handel tegen proberen te werken, zijn banken in Azië de digitale betaalmogelijkheden juist aan het omarmen. Mogelijk proberen ze de bedreiging voor te zijn en zien ze meer waarde in een samenwerking dan een concurrentie.

Wij bieden verder geen advies over investeringen in de Bitcoin. Eén ding die we wel willen meegeven: investeer verstandig, doe goed onderzoek en zorg ervoor dat je het geld kan missen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!