Places logo
Menu

Terugblik op 2018: dit was het belangrijkste nieuws voor ondernemers

Terugblik op 2018: dit was het belangrijkste nieuws voor ondernemers

Het is vandaag de laatste dag van 2018 en dat betekent dat we bijna het nieuwe jaar ingaan. Eerst tijd om nog even terug te blikken op het afgelopen jaar.

2018 was een jaar waarin de economie van Nederland verder groeide. Het aantal faillisementen daalde en de werkgelegenheid nam toe. Dit zorgde er ook voor dat het aantal openstaande vacatures naar een recordniveau klom. Er was een groeiend tekort aan personeel in de techniek en de ICT. Maar ook aan vakmensen zoals hoveniers, glazenwassers, vrachtwagenchauffeurs en verzorgenden.

Zzp'er in het nieuws

Zzp'ers kwamen het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws. Randstad-topman Jacques van de Broek zette zich in voor bodemtarieven voor zzp'ers, er werd gediscussieerd over een verplicht pensioen, en de Kamer van Koophandel is gestopt met het verstrekken van telefoonnummers van zzp-ers. 2018 was ook het jaar van het niet afschaffen van de dividendbelasting, mislukte onderhandelingen over het pensioenakkoord en hervormingsplannen van de arbeidsmarkt. Er was dit jaar ook ruimte voor groei in de detailhandel en de HEMA werd overgenomen door multimiljonair Marcel Boekhoorn. Hij maakt het bedrijf nu weer 100% Nederlands.

Vijf meest gelezen berichten Places Nieuws

De genoemde onderwerpen zijn slechts een greep uit de vele nieuwsberichten die in 2018 op Places Nieuws zijn verschenen. Om het jaar goed af te sluiten zetten wij de vijf meest gelezen berichten van Places Nieuws voor je op een rij.

  • Houd rekening met de zes cultuurdimensies van Hofstede

In dit artikel worden zes cultuurdimensies beschreven van Hofstede. De zes cultuurdimensies zijn onmisbaar voor organisaties die internationaal zaken doen.

  • Een concurrentieanalyse uitvoeren? Kies een van deze modellen!

Een concurrentieanalyse kan helpen meer inzicht te krijgen in de rol van een product of dienst in de markt. In dit artikel worden diverse modellen beschreven die helpen om een concurrentieanalyse uit te voeren.

  • Brexit: de negatieve én positieve gevolgen voor Nederland

De Brexit is een van de tien issues die Nederlanders in 2018 het meest belangrijk vonden. In januari stemt het Brits Lagerhuis over de Brexit-deal. De mogelijk negatieve en positieve gevolgen voor Nederland zijn beschreven in dit artikel.

  • Drie meest voorkomende achternamen in 20 grootste gemeenten

Benieuwd of bepaalde achternamen plaatsgebonden zijn? Wij doken in de database van Telefoonboek.nl en zochten de drie meest voorkomende achternamen van de 20 grootste gemeenten van Nederland op.

  • Duurzaamheid is een positieve trend in de maatschappij

In 2018 zette de duurzame trend zich voort. Zelfs fastfoodketens als McDonalds gaven aan te investeren in duurzame verpakkingen. In dit artikel lees je welke ontwikkelingen er rondom duurzaamheid zijn.

Wij hopen ondernemers en andere belangstellenden in 2019 op de hoogte te blijven houden van interessante blogs, onderzoeken en actueel nieuws. Places Nieuws wenst iedereen een fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig nieuw jaar!


Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!