Places logo
Menu

Wat is het belang van teambuilding?

Wat is het belang van teambuilding?

Als werknemer in een bedrijf heeft u uw collega"s niet voor het uitzoeken. Werkpartners komen en gaan, zonder dat u daar veel invloed op kan uitoefenen. Toch wordt u geacht samen te werken met anderen en een goed team te vormen. Hoe krijgt u dat voor elkaar? En waarom is dat zo belangrijk? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Het belang van teambuilding

Natuurlijk is het fijn als het gezellig is op de werkvloer en u een leuk praatje kunt maken bij de koffieautomaat, maar dit is niet de enige reden waarom teambuilding belangrijk is. Een goede werksfeer zorgt ook voor meer motivatie bij werknemers, waardoor ze productiever zijn en er minder verzuim plaatsvindt. Ook is het belangrijk dat collega"s goed met elkaar kunnen samenwerken. Communicatie is belangrijk als u samen werkt aan hetzelfde project. Kent u elkaar wat beter, voelt u elkaar aan en loopt het overleg soepel, dan zal dat ten goede komen aan het eindresultaat. Verder helpen werknemers elkaar meer als ze een band hebben, is er meer begrip voor elkaar, vinden er minder akkefietjes plaats en leren ze meer van elkaar. Alle reden voor een goede teambuilding dus!

Wat dan?

Maar hoe kunt u daar nou voor zorgen? Teambuilden kan op verschillende manieren, formeel en informeel. Informeel kunt u met alle werknemers simpelweg iets leuks gaan doen. Een dagje uit, een avondje borrelen, een spel spelen of uit eten: een bedrijfsuitje schept een band. Werknemers zijn eens met iets anders bezig dan het werk zelf en leren elkaar op een andere manier kennen. Ook al is de activiteit niet werkgerelateerd, op de werkvloer zult u er toch effect van zien. Ook een meer doelgerichte informele activiteit kan effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een sportdag waarbij collega"s in teams moeten samenwerken, een hindernisbaan of een speeddate sessie. Op die manier stimuleert u op een actieve manier het ontstaan van een onderlinge band.

Formeel

Voor meer formele vormen van teambuilding worden allerlei mogelijkheden aangeboden. Er bestaan talloze workshops en trainingen die er speciaal voor bedoeld zijn elkaar te leren kennen en samenwerking te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een communicatietraining. Werknemers wordt duidelijk gemaakt welke vormen van communicatie er zijn, verbaal en non-verbaal, en wat een impact die kunnen hebben. Ook leiderschapsworkshops of sessies gericht op onderling vertrouwen zijn een mogelijkheid. U kunt hiervoor een bepaald bedrijf inhuren, maar zelf een dergelijke activiteit opzetten kan natuurlijk ook.

Met de klant

Teambuilding onder werknemers is zeker belangrijk, maar vergeet niet ook te denken aan teambuilding met de klant. Het geven van feedback door klanten en uw reactie daarop kan de band versterken en het vertrouwen van de klant vergroten. U kunt hiervoor gebruik maken van reviews. Places.nl biedt u deze mogelijkheid kosteloos. Neem voor meer informatie contact op met 024 3555 299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!