Places logo
Menu

Decembermaand: relatiegeschenken in zetten voor jouw zakenrelaties

Decembermaand: relatiegeschenken in zetten voor jouw zakenrelaties

De feestdagen staan bijna voor de deur. Naast alle hectiek in december, is het ook de maand om stil te staan bij anderen. Tijdens de decembermaand geven bedrijven geschenken aan hun zakenrelaties om te laten zien dat ze de samenwerking waarderen. Diverse onderzoeken hebben in het verleden uitgewezen dat relatiegeschenken effectief zijn. Een relatiegeschenk is een cadeau dat aan zakelijke relaties wordt gegeven als blijk van waardering. Het is over het algemeen een wat duurder product. Ben jij van plan je zakelijke relaties te verrassen met een geschenk? Kies dan een relatiegeschenk wat past bij jouw bedrijf. Places Nieuws heeft uitgezocht hoe je een geschikt relatiegeschenk uitkiest.

Effecten van relatiegeschenk

Uit onderzoek van British Promotional Merchandise Association blijkt dat een relatiegeschenk verschillende effecten heeft. 80% van de ondervraagden vindt dat een relatiegeschenk de brand awareness verhoogt, 79% van de ondervraagden zegt eerder geneigd te zijn om zaken te doen met het bedrijf en 56% van de ondervraagden kijkt positiever naar het bedrijf na het ontvangen van een geschenk. Een relatiegeschenk heeft bovendien als voordeel dat je er emotie en creativiteit in kwijt kunt. Daarnaast stoort een relatiegeschenk niet in tegenstelling tot een schreeuwende radio-of tv-commercial.

Bij het geven van een relatiegeschenk is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Mensen worden steeds milieubewuster dus besteed aandacht aan de duurzaamheid van je cadeau. Een cadeau moet bovendien bij je doelgroep passen en het moet functioneel zijn. Een cadeau dat geen functie heeft beland namelijk snel in de prullenbak.

Relatiegeschenk per branche

Om te helpen met het kiezen van een geschikt relatiegeschenk hebben we per branche uitgezocht welke geschenken het meest geschikt zijn.

  • Bouwbranche

Een ideaal geschenk binnen de bouwbranche is een schroevendraaierset of een kleine gereedschapset. Deze sets zijn ideaal voor beginnende klussers of ervaren klussers die graag een set mee willen nemen naar een andere locatie. Een luxe hobbymes kan ook geschikt zijn.

  • Gezondheidszorg

Binnen de zorg is een activity tracker of stappenteller geschikt als relatiegeschenk. Met een activity tracker kunnen mensen hun stappen tellen, afgelegde afstand meten, calorieën verbranden en een slaappatroon registreren. Een ideaal cadeau voor mensen die bezig zijn of bezig willen zijn met hun gezondheid.

  • Administratieve en financiële sector

Voor zakenrelaties in de administratieve sector is veel keuze uit functionele cadeaus. Bijvoorbeeld een creditcardhouder, een spaarpot, een portemonnee of een mooi notitieblok. Koffiebekers zijn ook een geschikt cadeau.

  • Beauty en wellness

Wat kun je geven aan zakenrelaties binnen de beauty en wellness branche? Een mini manicureset is geschikt, een badset met geurkaars of een welnessbon.

  • Horeca

Voor mensen in de horeca wordt vaak een geschenk gegeven in de vorm van eten, drinken en koken. Bijvoorbeeld een messenblok en messenset, een wijnset of een wijnkoeler. Verder is een gepersonaliseerde Gin of Wodka leuk om te geven, wijn of kruiden tubes en thermosflessen.

  • Autobranche

Voor mensen die met auto's werken of regelmatig in de auto zitten zijn de volgende producten interessant: een mobiele telefoonhouder, ijskrabber met lampje, auto USB oplader, een bandenspanningsmeter, een parkeerschijf of een automok.

De beschreven sectoren zijn slechts een greep uit de vele sectoren die er zijn. Verras je zakenrelaties en kies voor een product uit een andere sector. Bedenk hierbij wie je zakenrelatie is en waar je diegene blij mee zou kunnen maken. Kies daarnaast voor een product dat aansluit bij jouw bedrijf en wat je wilt uitstralen. Het is verstandig om de geschenken met het logo van je bedrijf te bedrukken. Zo worden relaties bij het zien van het product altijd herinnerd aan jouw bedrijf.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!