Places logo
Menu

Ongediertebestrijders hebben geen last van aangevreten telefoonkabels

Ongediertebestrijders hebben geen last van aangevreten telefoonkabels

Afgelopen week kwam Rotterdam in het nieuws omtrent de hygiëne in de Markthallen. Bij negentien van deze kramen werd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ongedierte aangetroffen. Met ongedierte worden muizen, wespen, vlooien, houtaantasters, bedwantsen, ratten, mieren, kakkerlakken zilvervisjes en vliegen bedoeld. Om deze niet aan te treffen in het eigen bedrijf kunnen ondernemers preventieve maatregelen nemen. Echter, wanneer het kwaad geschied is, mag een ondernemer zelf niet het ongedierte bestrijden met giftige bestrijdingsmiddelen. Deze middelen mogen alleen door een gecertificeerde ongediertebestrijder gebruikt worden. Maar zijn ongediertebestrijders makkelijk te bereiken? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek onder telefoonnummers

Telefoonboek heeft in haar database 85 telefoonnummers in de categorie "ongediertebestrijding" geregistreerd staan. De telefoonnummers worden aangemerkt als slecht bereikbaar wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan een oproep. Ook kan er in zo"n geval geen bericht achtergelaten worden via het antwoordapparaat. Dit kwam maar in 4 gevallen (4,7%) voor. Dit betekent dat 95,3% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Bereikbaarheid per provincie​

Wanneer er per provincie wordt gekeken heeft Friesland het hoogste percentage slecht bereikbare ongediertebestrijders. Daar is 33,3% van de ongediertebestrijders niet goed bereikbaar. Echter, omdat er maar 3 ongediertebestrijders zijn in Friesland ligt dit percentage al snel hoog. Hierna komt Noord-Brabant waar 2 van de 10 ongediertebestrijders slecht bereikbaar is, gevolgd door Zuid-Holland waar 6,7% slecht bereikbaar is.

Dreiging van de NVWA

Ongediertebestrijders zijn in de meeste gevallen erg goed te bereiken. Wat fijn is als een ondernemer kampt met ongedierte problemen. Het ongedierte moet natuurlijk zo snel mogelijk verholpen worden wanneer een bedrijf niet gesloten wilt worden door de NVWA. Zij controleren namelijk of een ondernemer genoeg actie onderneemt om ongedierte te bestrijden wanneer hij hier sporen van aantreft. Wanneer dit niet zo is zal de ondernemer een boeterapport of een schriftelijke waarschuwing ontvangen afhankelijk van de ernst van de situatie.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

  1. Friesland: 33,3%
  2. Noord-Brabant: 20%
  3. Zuid-Holland: 6,7%
  4. Overige provincies: 0%


​Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!