Places logo
Menu

De meest voorkomende achternamen in Zeewolde: beroepsnamen zijn populair

De meest voorkomende achternamen in Zeewolde: beroepsnamen zijn populair

De meest voorkomende achternamen in Zeewolde zijn Smit, Vries en Berg. Zeewolde is een van de zes gemeenten in de provincie Flevoland. Zeewolde werd in 1984 een zelfstandige gemeente en is daardoor de jongste gemeente van Nederland. Wat zeggen de achternamen van Zeewoldenaren over deze jonge gemeente? Places.nl zocht het uit.

Smit, Vries en Berg

De achternaam Smit valt onder de categorie beroepsnamen, het is een beroepsnaam voor een smid, een bewerker van metaal. De naam wordt tegenwoordig geschreven volgens oude spelling, het beroep smid wordt namelijk met een -d geschreven maar de achternaam Smit met een -t. Vries en Berg verwijzen allebei naar een plaats of gebied waar men vandaan kwam of wat men beheerde. Berg kan bijvoorbeeld verwijzen naar een berg waar mensen bij woonden. Vries kan verwijzen naar Friesland. Het kan zijn dat er Friezen naar Flevoland zijn getrokken en dat er daardoor veel Zeewoldenaren de naam Vries als achternaam hebben.

Beroepsnamen

Veel Zeewoldenaren hebben een beroepsnaam als achternaam. Naast Smit komen de beroepsnamen Schipper, Bakker, Boer, Dekker, Brouwer, Jager en Visser veel voor in de gemeente. Al deze achternamen verwijzen naar een beroep van iemand. De achternamen Dijk en Meer komen ook veel voor in Zeewolde, dit zijn net zoals Vries en Berg achternamen die verwijzen naar een plaats of gebied. Aangezien Zeewolde tussen veel water ligt, zijn er veel dijken in de gemeente. Dit verklaart waarom de achternaam Dijk veel voorkomt onder Zeewoldenaren. Er zijn daarnaast ook verschillende plassen en meren in en rondom Zeewolde, de achternaam Meer is daardoor waarschijnlijk populair.

Top 20 meest voorkomende achternamen Zeewolde

Benieuwd of uw achternaam veel voorkomt in Zeewolde? Kijk of uw naam in de top 20 staat.Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Smit
 2. Vries
 3. Berg
 4. Beek
 5. Schipper
 6. Bakker
 7. Jansen
 8. Jong
 9. Boer
 10. Dekker
 11. Mulder
 12. Brouwer
 13. Graaf
 14. Meijer
 15. Jager
 16. Meer
 17. Visser
 18. Brink
 19. Dijk
 20. Groot


Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!