Places logo
Menu

Hema wil doorgroeien, maar ziet verlies toenemen

Hema wil doorgroeien, maar ziet verlies toenemen

De Nederlandse winkelketen Hema is binnenkort niet meer zo Nederlands als voorheen. Althans, als het aan de keten zelf ligt. Onlangs opende de keten filialen in Dubai en ging het een samenwerking aan met walmart.com, het online platform van 's werelds grootste retailer. Toch komt Hema de eerste twee kwartalen van dit jaar uit op een verlies.

Uitbreidingsdrift

Vorig jaar opende Hema drie filialen in Dubai. Het was daarmee de eerste stap die de keten nam buiten Europa. Het bedrijf kondigde kort daarna aan veel meer winkels te gaan openen in het Midden-Oosten. Volgens Internationaal directeur Richard Flint is er bij de bevolking behoefte aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten. Met de nieuwe filialen in het Midden-Oosten en ook de filialen in onder meer Frankrijk, heeft de keten ruim 700 winkels in negen landen.

Halverwege dit jaar kondigde Hema aan ook de stap te willen maken Amerika en Canada. De samenwerking met Walmart.com is pas het begin. Het warenhuis wil in Canada zowel zelfstandige Hema-winkels openen als shop-in-shops in de grootste filialen van Walmart. Topman Tjeerd Jegen noemt de oversteek naar de VS en Canada een historische stap.

Verlies

Toch wijzen de laatste kwartaalcijfers van de keten er niet op dat het financieel ook goed gaat met de keten. In het eerste kwartaal van dit jaar werd al een verlies geleden van 10.7 miljoen en onlangs werd bekend dat de keten in het tweede kwartaal zelfs 14,1 miljoen tekort kwam onderaan de streep.

De omzet liet echter een lichte stijging zien ten opzichte van een jaar eerder. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2018, steeg de omzet met 3,5 procent naar 296,4 miljoen in het tweede kwartaal van dit jaar.

''De eerste twee kwartalen zijn traditiegetrouw zwakkere periodes zijn voor retailers'', merkt Hema op. Jegen spreekt ziet zelf veel positieve ontwikkelingen. Zo verdubbelde de keten de online omzet en werd flinke vooruitgang geboekt in de groeistrategie.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!